Dip Pesto-Bakłażan
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać Pesto-bakłażan dip spróbować. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 199 kalorii, 6G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz liście bazylii, czosnek, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Dip SMOBY Bakłażan, Dip SMOBY Bakłażan, oraz Kanapka Z Bakłażanem Pesto.
Instrukcje
Opłukać bakłażan; przyciąć i wyrzucić koniec łodygi. Opłukać i osuszyć pomidora.
Pokrój oba na plastry 1/2 cala.
Posmaruj obie strony każdego plastra oliwą z oliwek.
Umieść plastry bakłażana i pomidora w jednej warstwie na dwóch blachach do pieczenia. Broil 6 cali od ciepła (jeden arkusz na raz), obracając plastry szeroką szpatułką, aż bakłażan jest rumiany po obu stronach i pomidory są miękkie, o 10 minut łącznie na arkusz.
Odstawić, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć.
W maszynce, wirować bazylii i czosnku, aż drobno posiekane.
Dodać bakłażana i pomidora i pulsować, aż warzywa są grubo posiekane.
Łyżkę do miski i wymieszać sok z cytryny oraz sól i pieprz do smaku.
Udekorować wierzch Dipu serem feta i podawać z chlebem pita do zanurzenia (patrz uwaga powyżej), lub przykryć dipem i schłodzić do 1 dnia.