Diabelskie jajka na gnieździe sałaty maślanej z sosem miodowo-musztardowym
Przepis Deviled jajka na gnieździe sałaty maślanej z sosem miodowo-musztardowym jest gotowy w około 15 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Na 1,01 zł za porcję, dostajesz Hor d ' oeuvre, która serwuje 6. Jedna porcja zawiera 142 kalorie, 7G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz sól i mielony pieprz, musztardę dijon, miód i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 37%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Parsi Deviled Eggs - Indian inspirowane deviled jajka mają kolendry, sok z limonki i miód w nich, aby je pyszne, Sałatka maślana, rzodkiewka i awokado z sosem musztardowym, oraz Sałatka z sałaty maślanej z sosem tahini-miodowym.
Instrukcje
W małej misce ubić majonez, musztardę, miód i ocet. Rozgnieść 5 łyżek dressingu do żółtek, aby uzyskać gładkie nadzienie. (Dressing, nadzienie i jajka można przykryć i schłodzić przez noc.) Gdy będzie gotowy do podania, łyżkę (lub rurkę)porcję mieszanki żółtkowej do każdej połowy białka. Delikatnie wrzucić sałatę z wystarczającą ilością pozostałego dressingu, aby lekko płaszcz. Ułóż porcję liści sałaty na talerzu sałatkowym. Top każdej sałatki z 2 deviled jaj.
Mżawka z odrobiną dodatkowego opatrunku w razie potrzeby.
Wymieszaj truskawki, cukier i wino w średniej misce, aż cukier się rozpuści.
Odstawić 30 minut do 3 godzin.
Serw.Ułóż łososia na dużej blasze do pieczenia; obustronnie posmaruj 2 łyżkami oliwy z oliwek i obficie posypaną solą i pieprzem. Wrzucić ziemniaki z innymi 2 łyżkami oliwy z oliwek i obfite posypanie solą i pieprzem; umieścić, wyciąć bok w dół, na drugim obramowanym blasze do pieczenia. Wrzucić szparagi z pozostałą łyżką oleju i obfite posypanie solą i pieprzem. Dostosuj stojaki piekarnika do pozycji najniższej i górnej-środkowej.
Umieść ziemniaki na Dolnym stojaku i łososia na górnym stojaku zimnego piekarnika, a następnie rozgrzej piekarnik do 400ºF. Pieczeń, aż łosoś jest po prostu nieprzezroczyste w całym, o 25 protokół, i ziemniaki są złociste, o 30 protokół.
Przełóż łososia na duży talerz; dodaj szparagi do patelni do pieczenia łososia; kontynuuj pieczenie, wraz z ziemniakami, do jasnozielonego i po prostu miękkiego, 5 do 8 minut, w zależności od grubości. W międzyczasie wymieszaj oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, pietruszkę, koperek, kapary i sok, szalotki i skórkę z cytryny w małej misce; odstaw na bok. Do podania łyżka mieszanki koperku z łososiem, półmisek z pietruszką, gałązkami koperku i klinami cytrynowymi. Ziemniaki i szparagi układamy na półmisku z łososiem.
Podawać natychmiast.Dostosuj stojak piekarnika do dolnej pozycji środkowej i podgrzej piekarnik do 350ºF.
W średniej misce wymieszać mąkę, 1/4 szklanki cukru i skórkę z cytryny.
Dodać masło i wanilię; ubić (lub po prostu wymieszać rękami), aby uformować gładkie ciasto. Upuść ciasto przez hojne łyżeczki na pergaminie lub silpat wyłożone arkusz cookie; roll w kulki.
Piec, aż spody ciastek są złotobrązowe, o 15 protokół.
Przenieś pliki cookie do stojaka z drutu, aby całkowicie ostygnąć.
Pozostałą ilość cukru umieść w torebce typu "zipper-lock" wielkości ćwiartki. Pracując kilkanaście na raz, upuść ciasteczka do cukru; wstrząśnij, aby pokryć.
Serw. (Może być przechowywany w hermetycznej puszce do 1 tygodnia.) Składa się z około 2 tuzinów.
Wszystkie składniki wymieszać w średniej misce. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Podawać ze smażonymi tortillami lub chipsami tortilla do zanurzenia. Daje 1 kupę ćwiartki.Dostosuj stojaki piekarnika do pozycji najniższej i Środkowej oraz podgrzej piekarnik do 450 stopni.
Podgrzać 5 do 6-quart ciężki piec holenderski na małym ogniu. W międzyczasie ułożyć pieczeń w dużej misce; zalać 1 łyżką oleju i doprawić 1 łyżką kminku oraz obficie posypać solą i pieprzem.
Wymieszać chiles, chili w proszku, Pozostałe 1 łyżeczka kminku i oregano w małej misce. Kilka minut przed smażeniem zwiększ ciepło do silnego średniego poziomu, aż z patelni zaczną wyrastać smugi dymu.
Dodaj pieczeń; sear, obracając tylko raz, aż obie strony tworzą imponującą brązową skórkę, w sumie około 8 minut.
Przenieść pieczeń na talerz; odstawić.
Dodaj czosnek do pustego garnka; smażyć, aż będzie pachnący i złoty, o 30 sekund.
Dodaj mieszankę chili; smażyć, aby wzmocnić smak, kolejne 30 sekund.
Dodać bulion z kurczaka, doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu; powrót pieczeń do garnka. Używając 2 uchwytów do garnków, aby chronić dłonie, umieść arkusz folii o dużej wytrzymałości na garnek, naciskając folię tak, aby dotykała gulaszu. Uszczelnij folię wokół krawędzi; powtórz z drugim arkuszem folii, aby całkowicie uszczelnić. Włącz palnik na średniej wysokości, aż usłyszysz bańkę soków. Ustaw garnek na środkowym stojaku piekarnika; gotuj w sumie 1 1/2 godziny.
Wyjąć pieczeń z piekarnika, ostudzić do temperatury pokojowej i pokroić na kawałki wielkości kęsa. Około 30 minut przed pieczeniem wrzucić cebulę i paprykę z pozostałymi 2 łyżkami oleju i obficie posypać solą i pieprzem na blasze wystarczająco dużej, aby warzywa zmieściły się w jednej warstwie.
Umieść patelnię na Dolnym stojaku piekarnika; gotować do miękkości-chrupiące, o 30 protokół. Gotowe do podania delikatnie rozgrzać mięso, paprykę i cebulę na małym ogniu.
Podawać z ciepłymi tortillami*, miseczkami śmietany, gałązkami kolendry i klinami limonki. *Oczywiście zawsze można tortille mikrofalowe, ale wolę piec-parować je. Na każde 8 tortilli połóż wilgotny ręcznik papierowy na kawałku folii o grubości 24 na 18 cali. Zestaw 2 stosy 4 tortille mąki każdy obok siebie na ręcznik. Przykryć innym wilgotnym ręcznikiem papierowym; całkowicie zamknąć folię. Ogrzać w piekarniku 350 stopni, aż będzie parne, około 5 minut.
Umieść składniki slaw w dużej misce, a gdy będziesz gotowy do podania, Wrzuć mniejszą ilość oliwy z oliwek i obfite posypanie solą i pieprzem. Smak, dodając więcej oleju, soli lub pieprzu, jeśli to konieczne.
Dodać mniejszą ilość soku z limonki; wrzucić do herbu. Smak, dodając więcej, jeśli to konieczne.Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i podgrzej piekarnik do 325 ºF. Przynieś 1 litr wody do zagotowania do kąpieli wodnej.
Stale ubijając, przynieś cukier i 1/4 szklanki wody, aby zagotować na średnim ogniu w rondlu o średnim ciężarze. Gdy mieszanina zacznie się gotować, włącz ciepło do średnio-niskiego i przestań ubijać. Nadal gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina zmieni kolor na złoty kolor, 10 do 15 minut.
Wlej mieszaninę do 9-calowego talerza z głębokim naczyniem ustawionego w patelni wystarczająco dużej, aby ją pomieścić. W międzyczasie w średniej misce ubić serek śmietankowy, aż będzie lekki i puszysty.
Po każdym dodaniu dodawać jajka po kolei, skrobając boki. Beat w obu mlekach i wanilii, aż będzie gładka. Ustaw patelnię do pieczenia w piekarniku; wlej ciasto flan do płyty ciasta i wodę do patelni do pieczenia.
Piec, aż flan będzie jiggly, ale ustawić, O 1 godzinę.
Wyjąć z piekarnika, ostudzić do temperatury pokojowej i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania. Uruchom mały nóż wokół obwodu płyty pie poluzować flan. Odwróć na duży talerz lipped.
Pokroić w kliny i podawać.