Deser z kremem pistacjowym
Przepis na deser z kremem pistacjowym można przygotować w około 15 minut. Jedna porcja zawiera 303 kalorie, 4 g białka i 17 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 osobom. Za 92 centy za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka masła, okruszków krakersów o smaku maślanym, bitej polewy z kartonu i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 19%, to danie jest raczej złe. Deser lodowy pistacjowy, mrożony deser krem pistacjowy z sosem rubinowo-malinowym i świąteczny deser pistacjowy są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W nadającym się do użytku w kuchence mikrofalowej 8-calowym. kwadratowe naczynie, roztopić masło. Wymieszaj okruchy krakersów; dociśnij mieszaninę do dna naczynia. W misce ubijaj mleko i mieszankę budyniową przez 2 minuty.
Odstaw na 2 minuty lub do miękkości.
Wylać na skorupę. Przykryj i zamrażaj przez 2 godziny.
Posmarować bitą polewą; posypać pokruszonymi batonami. Zamrażaj przez 1 godzinę lub do momentu, aż będzie twarde.