Deser Ryżowo-Żurawinowy
Przepis na Deser ryżowo-żurawinowy można przygotować w około 10 minut . Jedna porcja zawiera 278 kalorii , 2 g białka i 6 g tłuszczu . Ten przepis jest przeznaczony dla 2 osób i kosztuje 69 centów za porcję. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej . Udaj się do sklepu i kup sok pomarańczowy, miód, żurawinę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako niedrogi deser. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 17% . Ten wynik nie jest aż tak niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Deser Żurawinowy , Deser Żurawinowo-Jabłkowy i Deser Jabłkowo-Żurawinowy .
Instrukcje
W misce wymieszaj żurawinę, sok pomarańczowy, miód, masło, sól i cynamon. Wymieszaj ryż.
Przenieś do natłuszczonego naczynia o pojemności 1 i 1/2 szklanki, które można używać w kuchence mikrofalowej. Przykryj i mikrofaluj na wysokim poziomie przez 1 do 1-1/2 minuty lub do momentu, aż się rozgrzeje. Mieszaj mieszaninę przed podaniem.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Kremowe sherry, wino porto i Moscato d'Asti to moje ulubione desery. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Johnson Estate z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Johnson Estate]()
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "