Deser Lodowy Karmelowo-Mokka
Deser lodowy karmelowo-Mochanowy może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na deser. Jedna porcja zawiera 350 kalorii, 3G białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis serwuje 20 i kosztuje 1,1 USD za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Mieszanka likieru kawowego, masła, ciężkiej śmietany do ubijania i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 16%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Deser Lodowy Mocha-Fudge, Dulce De Leche-Deser Lodowy Mochan, oraz Mokka Toffee-crunch Terrine {lub warstwowy Deser lodowy}.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350°. Ułóż krakersy w jednej warstwie w natłuszczonym 15x10x1-in. blacha do pieczenia. W dużym rondlu rozpuść masło na średnim ogniu. Dodaj brązowy cukier. Doprowadź do delikatnego wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty.
Zdejmij z ognia i dodaj orzechy pekan.
Zalej krakersy;rozłóż na krakersy.
Piec 8-10 minut lub do musującego.
Wyjmij na ruszt, aby całkowicie ostygł.
Zmiażdż mieszankę krakersów na gruboziarniste okruchy;posyp połowę do niesmarowanego 13x9-in. danie.
Posmaruj lodami dulce de leche. Przykryj i zamrażaj przez 1 godzinę lub do twardości.
Skrop polewą lodową i posyp pozostałą mieszanką miękiszu. Przykryj i zamroź 30 minut lub do momentu ustawienia polewy Lodowej.
Posmaruj lodami kawowymi; zamrozić. W małej misce ubij śmietanę, aż utworzą się sztywne szczyty. Dodać likier kawowy.
Rozłóż na deserze. Przykryj i zamroź 4 godziny lub do twardości.
Wyjmij z zamrażarki 15 minut przed podaniem.
Udekoruj czekoladowymi lokami.
Polecane wino: Cream Sherry, Sproszkowane Nasiona Lubczyku, Marynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek, Port, Moscato, Moscato Dasti
Kremowa Sherry, czerwone Wino i Sherry to moje najlepsze typy lodów. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "