Deb ' s Scallops Florentine
Deb ' s przegrzebki Florentine wymaga około 55 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 302 kalorie, 9g białka, oraz 26g tłuszczu. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 199 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz przyprawy old bay®, masło, przegrzebki morskie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 78%. Spróbuj Przegrzebki Florentyna, Egg Florentine, oraz Muszki Florentyna dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko nasmaruj 9-calową płytkę ciasta.
Doprowadzić garnek wody do wrzenia toczenia. Przepłukać przegrzebki i wrzucić je do wrzącej wody; gotować przez 2 minuty.
Usuń przegrzebki z łyżką szczelinową i osuszyć.
Umieścić na dnie przygotowanego talerza ciasta.
W małym rondlu roztopić masło i wymieszać z mąką. Gotować na małym ogniu przez 3 minuty.
Ubij w śmietanie i 1/4 szklanki parmezanu. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Gotować przez kolejne 2 do 3 minut, ciągle mieszając, lub aż zgęstnieje.
Wycisnąć szpinak do sucha, i rozłożyć na przegrzebki.
Na szpinak polać sosem śmietanowym, a na wierzch dodać ser mozzarella, 1/4 szklanki parmezanu i bułkę tartą.
Posypać Old Bay przyprawy na bułce tartej.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 15 minut, lub aż zbrązowieje i bąbelki.