De-Light-Ful Piernik Z Sosem Maślanym

De-Light-Ful Piernik Z Sosem Maślanym
De-Light-Ful Piernik z sosem maślanym jest lacto ovo vegetarian przepis z 12 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 289 kalorii. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Ten przepis od Foodista wymaga sody oczyszczonej, cukru, wody i zmielonego imbiru. Jest idealny do Boże Narodzenie. Najlepiej sprawdza się jako deser i odbywa się w ok. około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 20%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Mus Ananasowy Light Butterscotch, Ciasteczka Piernikowe Toffi, oraz Ciasteczka Piernikowe Toffi.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Wymieszać razem sodę mąki, sól i przyprawy. Masło i cukier zmiksować, dodać melasę i jajka, dobrze wymieszać. Wymieszać we wrzącej wodzie, a następnie wszystkie suche składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MelasaMelasa
MasłoMasło
PrzyprawyPrzyprawy
KremKrem
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
WodaWoda
JajkoJajko
SólSól
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
3
Wlać do maślanej 9 x 13 patelni do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Piec około 40 minut lub tak, aż wykałaczka wyjdzie czysty..
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
5
Podawać na ciepło lub na zimno, posypane gałką lodów waniliowych. Łyżka sosu do lodów maślanych jest Niebiańska. O tak, kochanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody WanilioweLody Waniliowe
Polewa LodowaPolewa Lodowa
ButterscotchButterscotch

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Piernik świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Magazyn