Dżem Rabarbarowo-Truskawkowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przyprawy, więc spróbuj dżemu Rabarbarowo-truskawkowego. Ten przepis sprawia, że 50 porcji z 37 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 458 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, wodę wapniową, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Dżem Brzoskwiniowy Rabarbarowy, Summer Lovin': Quick Strawberry Sangria Jam, oraz Ciasto truskawkowo-rabarbarowe jogurtowe z sosem truskawkowo-rabarbarowym rumowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cukier i pektyny ubić na średniej misce i odstawić.
Połącz rabarbar i 1/2 szklanki wody w dużym rondlu. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień, przykryć, i gotować tylko do momentu rozpadu rabarbar, 10 do 12 protokół. Tymczasem truskawki puree w robocie kuchennym lub blenderze. Powinieneś mieć 1 filiżankę.
Zmierz duszony rabarbar. Powinieneś mieć około 3 filiżanek. Do rondla wrzucić rabarbar i przecierane truskawki.
Dodać sok z cytryny, wodę wapniową i masło i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
Dodaj mieszaninę cukier-pektyna i przywróć mieszaninę owoców do wrzenia, stale mieszając. Gotować twardo przez minutę.
Wyjmij garnek z ognia i usuń pianę z powierzchni dżemu zimną metalową łyżką. Kadzi dżem do gorących sterylizowanych słoików i przetwarzać je w gorącej kąpieli wodnej przez 10 minut.