Czosnek Smażone Karczochy

Czosnek Smażone Karczochy
Need a bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawki? Czosnek smażone karczochy może być świetny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 160 kalorii, 8G białka, oraz 6G tłuszczu. Na 1,88 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka karczochów, masło, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Czosnek Smażone Karczochy, Smażone karczochy z czosnkiem i cytryną, oraz Po Prostu Smażone Karczochy Z Cytryną I Czosnkiem.

Instrukcje

1
Wypłucz karczochy pod zimną wodą i użyj ostrego noża, aby odciąć górną 1/3 każdego z nich. Przyciąć łodygi do około 1 cala i usunąć mniejsze liście wokół podstawy. Użyj nożyczek, aby usunąć pozostałe końcówki liści.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
WodaWoda
BazaBaza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
NóżNóż
2
Każdy karczoch przeciąć na pół od dołu do góry, a następnie za pomocą łyżki zeskrobać Owłosione duszenie. Spłucz ponownie, aby usunąć resztki włosów.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
3
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać czosnek, i saute przez około 1 minutę do smaku masła. Ułóż połówki karczocha wycięte bokiem w dół na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Saute przez około 5 lub 10 minut, lub do lekko rumiane. Zmniejszyć ogień do niskiej, i wlać około 1/4 szklanki wody, przykryć, i niech pary przez 15 do 20 minut, lub aż karczochy są miękkie. Widelec powinien łatwo przebić trzon.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
WodaWoda
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia14
Magazyn