Czosnek Smażone Karczochy
Need a bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawki? Czosnek smażone karczochy może być świetny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 160 kalorii, 8G białka, oraz 6G tłuszczu. Na 1,88 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka karczochów, masło, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Czosnek Smażone Karczochy, Smażone karczochy z czosnkiem i cytryną, oraz Po Prostu Smażone Karczochy Z Cytryną I Czosnkiem.
Instrukcje
Wypłucz karczochy pod zimną wodą i użyj ostrego noża, aby odciąć górną 1/3 każdego z nich. Przyciąć łodygi do około 1 cala i usunąć mniejsze liście wokół podstawy. Użyj nożyczek, aby usunąć pozostałe końcówki liści.
Każdy karczoch przeciąć na pół od dołu do góry, a następnie za pomocą łyżki zeskrobać Owłosione duszenie. Spłucz ponownie, aby usunąć resztki włosów.
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać czosnek, i saute przez około 1 minutę do smaku masła. Ułóż połówki karczocha wycięte bokiem w dół na patelni.
Saute przez około 5 lub 10 minut, lub do lekko rumiane. Zmniejszyć ogień do niskiej, i wlać około 1/4 szklanki wody, przykryć, i niech pary przez 15 do 20 minut, lub aż karczochy są miękkie. Widelec powinien łatwo przebić trzon.