Czosnek Rozbity-Sałatka Ziemniaczana
Czosnek rozbity-Sałatka ziemniaczana może być tylko przystawka szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 221 kalorii, 6G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz szczypiorek, ziemniaki Yukon gold, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Zmiażdżona Sałatka Ziemniaczana, Zmiażdżona Sałatka Ziemniaczana, oraz Zmiażdżona Sałatka Ziemniaczana.
Instrukcje
Główki czosnku przeciąć na pół w poprzek i owinąć szczelnie w jeden duży kawałek folii.
Piec, aż czosnek jest bardzo miękki po naciśnięciu i światło złoty brąz (rozpakować do testu), 45 minut do 1 godziny. Gdy czosnek jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, wycisnąć goździki ze skóry do małej miseczki.
Dodaj oliwę z oliwek, wino, 1 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu; rozgnieść czosnek widelcem, aż mieszanina będzie gładka.
Tymczasem na patelni 6-8-litrowej połącz ziemniaki i 4-litrową wodę. Przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie po przekłuciu, o 20 protokół.
Odcedzić i wrócić do patelni.
Dodać mieszankę czosnku i szczypiorku do ziemniaków i mieszać delikatnie, aż połączone, ale nadal grube.
Dodaj więcej soli i pieprzu do smaku.
Pozostawić do całkowitego ostygnięcia, a następnie schłodzić hermetycznie do 1 dnia.