Czeskie Boże Narodzenie Hoska
Czeska świąteczna Hoska może być tylko przystawką, której szukasz. Ten wegetariański przepis służy 16 i kosztuje 51 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 336 kalorii. 49 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest idealny do Boże Narodzenie. Udaj się do sklepu i odbierz żółtko jajka, masło, poparzone mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to bardzo przystępne ceny przepis dla fanów kuchni wschodnioeuropejskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 46%, co jest solidne. Spróbuj Czeski Chleb Świąteczny, Czeskie Kwadraty, oraz Pieczeń Po Czesku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie.
W dużej misce, cukier śmietankowy i masło.
Dodać ubite jajko i sól. Wymieszać schłodzone mleko, a następnie drożdże.
Dodać l l / 2 szklanki przesianej mąki; ubić na gładkie ciasto. Przykryć i odstawić do światła, około godziny.
Do biszkoptu wymieszać przyprawy i suszoną skórkę pomarańczową.
Dodaj 4 l/2 szklanki mąki, aby uzyskać miękkie ciasto.
Umieścić na lekko posypanej mąką desce i zagniatać, aż będzie gładka i elastyczna. Wyrabiamy w rodzynkach i kandyzowanej skórce. Włóż do dobrze naoliwionej miski i obróć raz, aby pokryć powierzchnię ciasta. Kryć się. Odstawić do wyrośnięcia, aż podwoi się luzem, około 2 godzin.
Podziel ciasto na dziesięć części, zwiń na żądaną długość i pozostaw do wyrośnięcia około l5 minut. Na mocno nasmarowanej blasze do pieczenia zrób warkocz z trzech części, zaczynając od środka i pracując luźno na każdym końcu. Szczypanie kończy się razem. Skręć pozostałe dwa kawałki razem i umieść na podstawie warkocza. W małej misce ubić żółtko jajka i mleko; posmarować Bochenek tą mieszanką.
Na bochenek posypać pokrojonymi migdałami. Powtórz proces dla drugiego bochenka.
Niech wzrosną około 45 minut.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 45 minut.
Przenieść chleb do drucianego stojaka i całkowicie ostudzić. Przykryj podczas chłodzenia ręcznikiem do herbaty, aby uzyskać miękką skórkę.
Posypać cukrem cukierniczym.