Czerwona soczewica Mulligatawny z salsą jabłkowo-selerową
Czerwona soczewica Mulligatawny z salsą jabłkowo-selerową może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Na 1,64 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 278 kalorii, 14g białka, oraz 7G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Jeśli masz sok z limonki, seler, mieloną kurkumę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Czyste Jedzenie Marchew I Imbir Zupa Z Czerwonej Soczewicy, Zupa Z Kurczaka Jabłko Mulligatawny, oraz Zupa Z Soczewicy, Kulki Daktylowe, Sałatka Z Selera.
Instrukcje
Aby przygotować salsę, połączyć pierwsze 4 składniki; przykryć i schłodzić.
Aby przygotować zupę, bulion, soczewicę i cebulę połączyć w holenderskim piecu na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować 15 minut lub aż soczewica są miękkie.
Wlać połowę mieszanki soczewicy do blendera; odstawić 5 minut. Proces do gładkiej.
Wlej do miski puree z soczewicy.
Wlać pozostałą mieszaninę soczewicy do blendera; proces aż będzie gładki.
Dodaj mleko kokosowe, koncentrat pomidorowy, imbir, kminek i kurkumę; proces do gładkiej. Powrót mieszanki mleka kokosowego i pozostałej mieszaniny puree soczewicy do patelni. Przykryć i dusić na średnim ogniu 10 minut.
Wyjąć z ognia; wymieszać 1 łyżeczkę soku, sól i pieprz. Chochla o 1 Puchar zupy do każdej z 4 misek; top każdej porcji z 1/4 Puchar salsy.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować EnRoute Winery Les Pommiers Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 62 dolarów za butelkę.
EnRoute Winery Les Pommiers Pinot Noir
Pachnący suszony płatek róży i potpourri jagód płyną bujnym, soczystym wejściem. Ciemniejsze konfitury malinowe i aromaty jeżyn wypełniają midpalate, z goździkami i akcentami podłogi leśnej pokazującymi aż do końca. To wino jest bogate i jedwabiste od początku do końca, z pięknymi nutami owoców i przypraw, które pozostają na podniebieniu.