Czerwona komosa ryżowa z pomidorami, szpinakiem i orzeszkami pinii
Czerwona Quinoa Pilaf z pomidorami, szpinakiem i orzeszkami pinii jest bezglutenowe i wegańskie przystawka. Na 2,16 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 363 kalorie. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz szpinak dla niemowląt, orzeszki piniowe, ale pomidory i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest super. Spróbuj Quinoa z pieczonym czosnkiem, pomidorami, szpinakiem i orzeszkami pinii, Pilaw Ryżowy Z Orzeszkami Pinii, oraz Pilaw ryżowy z orzeszkami pinii dla podobnych receptur.
Instrukcje
Quinoa dokładnie opłukać w zimnej wodzie.
Na dużej patelni, ciepły olej na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, często mieszając, aż zmiękną, 3 do 5 protokół. Wymieszać pomidory i bulion i zwiększyć ciepło do wysokiej. Doprowadzić do wrzenia, a następnie ostrożnie przenieść do powolnej kuchenki. Wymieszać z komosą ryżową i doprawić solą i pieprzem. Przykryć i gotować na niskim, aż większość płynu jest wchłaniana i quinoa jest miękka, o 2 godziny.
Umieść orzeszki piniowe na małej patelni na średnim ogniu. Gotuj, stale potrząsając patelnią, aż orzeszki piniowe będą lekkie złote i pachnące, około 3 minut. Natychmiast przenieść do miski.
Zdjąć osłonę kuchenki i wymieszać ze szpinakiem i orzeszkami piniowymi. (Jeśli pilaw wygląda na suchy, dodaj do 1/2 szklanki więcej bulionu.) Przykryć i gotować 15 minut dłużej, lub aż szpinak zwiędnie całkowicie. Doprawić solą i pieprzem i podawać.