Czekoladowy Tort Urodzinowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj czekoladowego tortu urodzinowego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 1297 kalorii, 14g białka, oraz 72 g tłuszczu na porcję. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Mieszanka masła, oleju roślinnego, śmietany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Urodziny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Czekoladowy tort urodzinowy: Diabelski tort z bogatym lukrem czekoladowym, Easy Kids Birthday Cake: Ciasto czekoladowe z lukrem czekoladowym, oraz Czekoladowy Tort Urodzinowy.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 177°. masło trzy patelnie do ciast o średnicy 8 cali z wysokimi bokami 1 1/2 cala.
Miejsce Devil ' s food Cake mix, 1 szklanka wody, 1/3 szklanki oleju roślinnego, jajka, ekstrakt waniliowy i 1/4 szklanki kwaśnej śmietany w dużej misce. Za pomocą miksera elektrycznego, beat ciasto 2 minuty. Wymieszać 1 szklankę półsłodkich wiórków czekoladowych.
Podziel ciasto między przygotowane patelnie (około 1 3/4 szklanki ciasta na każdą).
Piec, aż tester włożony do środka warstw ciasta wyjdzie czysty, o 25 protokół. Fajne warstwy ciasta w patelniach na stojakach 15 minut. Uruchom mały ostry nóż między stronami patelni i warstwami ciasta, aby poluzować. Obróć się na stojaki; całkowicie schłodzić. Przynieś 1/2 szklanki dżemu malinowego i 3 łyżki niesolonego masła, aby gotować na wolnym ogniu w dużym rondlu na średnim ogniu, często mieszając.
Dodać pozostałe 3 szklanki półsłodkie czekoladowe chipsy i mieszać aż do stopienia.
Dodać pozostałe 3/4 szklanki śmietany i 2 szklanki cukru pudru. Za pomocą miksera elektrycznego, pokonać lukier w patelni, aż gładkie i grube, o 2 protokół.
Na talerz ułożyć 1 warstwę ciasta.
Rozłóż 3/4 szklanki lukier nad. Wierzch drugą warstwą ciasta.
Rozłóż 3/4 szklanki lukier nad. Wierzch z trzecią warstwą ciasta. Schłodzić ciasto, aż lukier lekko ustawi, około 15 minut.
Rozłóż pozostały lukier w zawirowaniach na wierzchu i bokach ciasta. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć kopułą ciasta i odstawić w temperaturze pokojowej.)