Czekoladowo-Waniliowy Tort Wakacyjny
Czekoladowo-waniliowy tort wakacyjny wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Na 27,21 zł / porcja, ten przepis okładki 81% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. Jedna porcja zawiera 10737 kalorii, 142g białka, oraz 721g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać dekoracji: srebrne ozdoby, serek, wstążki czekoladowe i Łuk, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest solidne. Spróbuj Czekoladowo-Waniliowy Tort Grand Marnier, Tort waniliowy z nadzieniem malinowym i polewą czekoladową, oraz Tort waniliowy z nadzieniem malinowym i polewą czekoladową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Line 2 (9-calowe) kwadratowe cakepany z folią aluminiową; folia smarowa.
Półsłodką czekoladę i masło ugotować w małym rondlu na małym ogniu, mieszając do wymieszania. Super.
Beat 2 szklanki cukru i 8 jajek na średniej prędkości z mikserem elektrycznym 3 minut lub do pienienia. Stopniowo dodawać mieszaninę czekolady, ubijając z małą prędkością, aż do wymieszania.
Wlać do 1 przygotowanej patelni.
Piec w temperaturze 325 przez 1 godzinę lub aż zestaw. Schłodzić na stojaku z drutu. Przykryć i schłodzić 8 godzin.
Zdjąć z patelni, wyrzucając folię. Przyciąć krawędzie, jeśli to konieczne.
Beat twarogu na średniej prędkości z mikserem elektrycznym, aż kremowy.
Dodaj pozostały 1 szklankę cukru i mąki, dobrze ubijając.
Dodaj pozostałe 3 jajka, po jednym na raz, ubijając aż do wymieszania po każdym dodaniu. Wymieszać ze śmietaną, białą czekoladą i wanilią.
Wlać do pozostałej przygotowanej patelni.
Piec w temperaturze 325 przez 1 godzinę. Wyłącz piekarnik. Pozostaw warstwę ciasta w piekarniku, z częściowo otwartymi drzwiami piekarnika, 30 minut.
Wyjąć ciasto z piekarnika; ostudzić na patelni na stojaku z drutu. Przykryć ciasto i schłodzić 8 godzin.
Zdjąć z patelni, wyrzucając folię.
Rezerwa 1 filiżanka białej czekolady Ganache.
Umieść warstwę czekolady, od dołu do góry, na talerzu.
Rozprowadzić 1/2 szklanki Ganache z białej czekolady, a na górze warstwą białej czekolady, na dole do góry.
Wierzch i boki ciasta rozprowadzić z pozostałym ganache.
Wymieszać żądaną ilość pasty spożywczej do 1 szklanki ganache.
Włóż metalową końcówkę nr 2 do dużej torby dekoracyjnej; wypełnij ganache. Wzór koronki rurowej (ciągły ciąg lukier bez dotykania) na górze i bokach ciasta.
Ułóż na torcie 2 (17 x 2 1/2 cala) wstążki z białej czekolady. Uformuj łuk z 1 paskiem (13 x 2 1/2 cala); ułóż 2 paski (4 x 2 1/2 cala) i 2 paski (3 x 2 1/2 cala) na końce łuku.
Umieść 1 (2 1/2 x 1 cala) Pasek na środku łuku na węzeł.
Ciasto przechowywać w lodówce.
Wyjąć z lodówki i odstawić w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed podaniem.
Dekorować, w razie potrzeby.