Czekoladowo-Waniliowy Tort Wakacyjny

Czekoladowo-Waniliowy Tort Wakacyjny
Czekoladowo-waniliowy tort wakacyjny wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Na 27,21 zł / porcja, ten przepis okładki 81% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. Jedna porcja zawiera 10737 kalorii, 142g białka, oraz 721g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać dekoracji: srebrne ozdoby, serek, wstążki czekoladowe i Łuk, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest solidne. Spróbuj Czekoladowo-Waniliowy Tort Grand Marnier, Tort waniliowy z nadzieniem malinowym i polewą czekoladową, oraz Tort waniliowy z nadzieniem malinowym i polewą czekoladową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Line 2 (9-calowe) kwadratowe cakepany z folią aluminiową; folia smarowa.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
2
Półsłodką czekoladę i masło ugotować w małym rondlu na małym ogniu, mieszając do wymieszania. Super.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodka CzekoladaPółsłodka Czekolada
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Beat 2 szklanki cukru i 8 jajek na średniej prędkości z mikserem elektrycznym 3 minut lub do pienienia. Stopniowo dodawać mieszaninę czekolady, ubijając z małą prędkością, aż do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
4
Wlać do 1 przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Piec w temperaturze 325 przez 1 godzinę lub aż zestaw. Schłodzić na stojaku z drutu. Przykryć i schłodzić 8 godzin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
6
Zdjąć z patelni, wyrzucając folię. Przyciąć krawędzie, jeśli to konieczne.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
7
Beat twarogu na średniej prędkości z mikserem elektrycznym, aż kremowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowySerek śmietankowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
8
Dodaj pozostały 1 szklankę cukru i mąki, dobrze ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
9
Dodaj pozostałe 3 jajka, po jednym na raz, ubijając aż do wymieszania po każdym dodaniu. Wymieszać ze śmietaną, białą czekoladą i wanilią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
WaniliaWanilia
JajkoJajko
10
Wlać do pozostałej przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Piec w temperaturze 325 przez 1 godzinę. Wyłącz piekarnik. Pozostaw warstwę ciasta w piekarniku, z częściowo otwartymi drzwiami piekarnika, 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Wyjąć ciasto z piekarnika; ostudzić na patelni na stojaku z drutu. Przykryć ciasto i schłodzić 8 godzin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
13
Zdjąć z patelni, wyrzucając folię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
14
Rezerwa 1 filiżanka białej czekolady Ganache.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
15
Umieść warstwę czekolady, od dołu do góry, na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
16
Rozprowadzić 1/2 szklanki Ganache z białej czekolady, a na górze warstwą białej czekolady, na dole do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
17
Wierzch i boki ciasta rozprowadzić z pozostałym ganache.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
18
Wymieszać żądaną ilość pasty spożywczej do 1 szklanki ganache.
19
Włóż metalową końcówkę nr 2 do dużej torby dekoracyjnej; wypełnij ganache. Wzór koronki rurowej (ciągły ciąg lukier bez dotykania) na górze i bokach ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
20
Ułóż na torcie 2 (17 x 2 1/2 cala) wstążki z białej czekolady. Uformuj łuk z 1 paskiem (13 x 2 1/2 cala); ułóż 2 paski (4 x 2 1/2 cala) i 2 paski (3 x 2 1/2 cala) na końce łuku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
21
Umieść 1 (2 1/2 x 1 cala) Pasek na środku łuku na węzeł.
22
Ciasto przechowywać w lodówce.
23
Wyjąć z lodówki i odstawić w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed podaniem.
24
Dekorować, w razie potrzeby.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia75
Magazyn