Czekoladowe dzbanki do Espresso de Crème

Czekoladowe dzbanki do Espresso de Crème
Czekoladowe dzbanki do Espresso de Crème to bezglutenowe napój. Jedna porcja zawiera 334 kalorie, 5G białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 93 centów za porcję. Jeśli masz dobrej jakości słodko-gorzką czekoladę, udekoruj: słodko-gorzkie loki czekoladowe, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Z łyżeczką wynik 20%, to danie nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Czekoladowo-Espresso garnki de Crème, Czekoladowo-Espresso garnki de Crème, oraz Garnki de Crème z czekoladą, Chile i Espresso.

Instrukcje

1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 149°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Czekoladę umieścić w żaroodpornej misce. Śmietanę, mleko, Espresso w proszku (do smaku) i szczyptę soli do zagotowania w małym ciężkim rondlu, mieszając do rozpuszczenia espresso w proszku, następnie wlać czekoladę, ubijając, aż czekolada się rozpuści i mieszanina będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
CzekoladaCzekolada
KremKrem
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Żółtka, cukier i szczyptę soli ubić w innej misce, następnie dodać ciepłą mieszaninę czekolady w wolnym strumieniu, stale ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
CukierCukier
żółtko Jajażółtko Jaja
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Wlać krem przez sito o drobnych oczkach do szklanej miarki 1-litrowej i całkowicie ostudzić, mieszając od czasu do czasu, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
5
Linia dno patelni do pieczenia (wystarczająco duży, aby pomieścić ramekins) ze złożonym ręcznikiem kuchennym i zorganizować ramekins na ręczniku. Poke kilka otworów w dużym arkuszu folii z szaszłykiem. Krem podzielić na ramekiny, następnie piec krem w gorącej kąpieli wodnej, patelnia szczelnie przykryta folią, aż krem ustawi się wokół krawędzi, ale nadal lekko chwieje się w środku, 30 do 35 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
SzaszłykiSzaszłyki
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
6
Przełożyć ramekiny do stelaża w celu całkowitego ostygnięcia, odsłoniętego, około 1 godziny. (Kremy ustawią się, gdy ostygną.) Schłodzić, przykryć, aż ostygnie, co najmniej 3 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
7
* Dostępne w niektórych supermarketach, sklepach z żywnością specjalistyczną i
8
Katalog Baker (800-827-6836).
1
* Pots de crème można schłodzić do 2 dni. ·
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn