Czekoladowe Ciasto Lodowe Dekadencja
Czekoladowe ciasto lodowe dekadencja może być tylko deser, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 748 kalorii, 10g białka, oraz 43g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na 1,84 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis od Epicurious ma 30 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z wanilii, śmietanę do bicia, czekoladowe ciasteczka waflowe i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 46%, co jest solidne. Spróbuj Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi, Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe, oraz Czekoladowe Ciasto Lodowe Dekadencja dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°. masło o średnicy 9 cali metalowa patelnia lub szklane naczynie na ciasto.
Wymieszaj okruchy ciastek i stopione masło w misce, aż okruchy będą równomiernie nawilżone. Mocno nacisnąć mieszaninę okruchów na dno i do góry przygotowanej patelni.
Piec, aż skorupa jest ustawiona, o 10 protokół. Całkowicie fajne.
Śmietanę, masło i syrop kukurydziany połączyć w średnim rondlu. Przynieś na wolnym ogniu.
Dodaj słodko-gorzką czekoladę; odstawić na 1 minutę.
Trzepaczka do rozpuszczenia i wygładzenia. Wymieszać wanilią.
Odstawić w temperaturze pokojowej, aż ostygnie i lekko zgęstnieje, około 20 minut.
Umieść naprzemienne gałki lodów czekoladowo-czekoladowych, lodów czekoladowo-krówkowych i lodów ciastko-śmietankowych w jednej warstwie w ostudzonej skorupie.
1/2 szklanki sosu czekoladowego na lodach. Zamrozić ciasto, aż sos ustawi, o 10 protokół. Top ciasto z gałkami pozostałych lodów, naprzemienne smaki i mounding w centrum.
Mżawka 1/3 szklanki sosu ponad. Zamrożenie ciasto do firmy, co najmniej 2 godziny. (Można przygotować 5 dni wcześniej. Przykryć szczelnie i przechowywać zamrożone. Przykryć i schłodzić pozostały sos czekoladowy.)
Białą czekoladę wymieszać w górnej części podwójnego kotła ustawić na ledwo gotującej wody tylko do stopienia i gładkie. Za pomocą małej łyżki, skropić białą czekoladę cienkimi liniami na placku lodowym. Zamrozić, aż biała czekolada będzie jędrna, około 10 minut. Wymieszaj słodko-gorzki sos czekoladowy na małym ogniu, aż będzie ciepły.
Podawać ciasto z ciepłym sosem czekoladowym.