Czekoladowe Ciasto Lodowe Dekadencja

Czekoladowe Ciasto Lodowe Dekadencja
Czekoladowe ciasto lodowe dekadencja może być tylko deser, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 748 kalorii, 10g białka, oraz 43g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na 1,84 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis od Epicurious ma 30 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z wanilii, śmietanę do bicia, czekoladowe ciasteczka waflowe i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 46%, co jest solidne. Spróbuj Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi, Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe, oraz Czekoladowe Ciasto Lodowe Dekadencja dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 163°. masło o średnicy 9 cali metalowa patelnia lub szklane naczynie na ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do PodaniaDrobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do Podania
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Wymieszaj okruchy ciastek i stopione masło w misce, aż okruchy będą równomiernie nawilżone. Mocno nacisnąć mieszaninę okruchów na dno i do góry przygotowanej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Pomarańczowych I Brązowych Posypek1/2 Szklanki Pomarańczowych I Brązowych Posypek
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Piec, aż skorupa jest ustawiona, o 10 protokół. Całkowicie fajne.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1
Śmietanę, masło i syrop kukurydziany połączyć w średnim rondlu. Przynieś na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Zdjąć z ognia.
3
Dodaj słodko-gorzką czekoladę; odstawić na 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Kawałków Toffi Z Mlecznej Czekolady1/3 Szklanki Kawałków Toffi Z Mlecznej Czekolady
4
Trzepaczka do rozpuszczenia i wygładzenia. Wymieszać wanilią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
5
Odstawić w temperaturze pokojowej, aż ostygnie i lekko zgęstnieje, około 20 minut.
6
Umieść naprzemienne gałki lodów czekoladowo-czekoladowych, lodów czekoladowo-krówkowych i lodów ciastko-śmietankowych w jednej warstwie w ostudzonej skorupie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
48 Cukierków Skittles W Rozmiarze Kęsa48 Cukierków Skittles W Rozmiarze Kęsa
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Solone Orzeszki Ziemne O Czerwonej Skórce, Dostępne W Alejkach Z Przekąskami Na RynkuSolone Orzeszki Ziemne O Czerwonej Skórce, Dostępne W Alejkach Z Przekąskami Na Rynku
7
1/2 szklanki sosu czekoladowego na lodach. Zamrozić ciasto, aż sos ustawi, o 10 protokół. Top ciasto z gałkami pozostałych lodów, naprzemienne smaki i mounding w centrum.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-3/4 Szklanki Zimnego Mleka, Podzielonego1-3/4 Szklanki Zimnego Mleka, Podzielonego
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
8
Mżawka 1/3 szklanki sosu ponad. Zamrożenie ciasto do firmy, co najmniej 2 godziny. (Można przygotować 5 dni wcześniej. Przykryć szczelnie i przechowywać zamrożone. Przykryć i schłodzić pozostały sos czekoladowy.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1-3/4 Szklanki Zimnego Mleka, Podzielonego1-3/4 Szklanki Zimnego Mleka, Podzielonego
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
9
Białą czekoladę wymieszać w górnej części podwójnego kotła ustawić na ledwo gotującej wody tylko do stopienia i gładkie. Za pomocą małej łyżki, skropić białą czekoladę cienkimi liniami na placku lodowym. Zamrozić, aż biała czekolada będzie jędrna, około 10 minut. Wymieszaj słodko-gorzki sos czekoladowy na małym ogniu, aż będzie ciepły.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Kawałków Toffi Z Mlecznej Czekolady1/3 Szklanki Kawałków Toffi Z Mlecznej Czekolady
1 łyżeczka Plus 2 łyżki Masła, Podzielone1 łyżeczka Plus 2 łyżki Masła, Podzielone
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
10
Podawać ciasto z ciepłym sosem czekoladowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-3/4 Szklanki Zimnego Mleka, Podzielonego1-3/4 Szklanki Zimnego Mleka, Podzielonego

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Lody świetnie komponują się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeLetnie
Magazyn