Czekoladowe babeczki espresso

Czekoladowe babeczki espresso
Przepisów na desery nigdy za wiele, więc wypróbuj Czekoladowe Babeczki Espresso. Ten przepis służy 24 osobom. Za 59 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 22 g tłuszczu i łącznie 398 kalorii . Ten przepis wypróbowały i polubiły 33 osoby. Jeśli masz pod ręką kakao, proszek do pieczenia, espresso w proszku i kilka innych składników, możesz to zrobić. To bardzo przystępny cenowo przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 10 minut . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 22% . Wypróbuj Czekoladowe Babeczki Espresso , Czekoladowe Babeczki Espresso i Czekoladowe Babeczki Espresso , aby poznać podobne przepisy.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Wyłóż 24 foremki na muffiny papierowymi papilotkami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Startej Cukinii, Odsączonej Z Nadmiaru Wilgoci1 1/2 Szklanki Startej Cukinii, Odsączonej Z Nadmiaru Wilgoci
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
2
W średnim rondlu wymieszaj masło, kakao w proszku, czekoladę i espresso w proszku. Gotuj na małym ogniu, ciągle mieszając, aż czekolada się rozpuści, a masa będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
Likier OrzechowyLikier Orzechowy
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
3
Pozostawić do ostygnięcia na 20 minut.
4
W dużej misce ubij cukier i jajka na średnio-wysokich obrotach mikserem, aż masa będzie puszysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
W średniej misce wymieszaj mąkę, sól, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Stopniowo dodawaj do masy cukrowej, ubijaj do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Dodaj mieszaninę czekolady, mieszaj, aż masa będzie gładka. Wymieszaj śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
7
Łyżką nałóż ciasto do przygotowanych papilotek na muffinki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Startej Cukinii, Odsączonej Z Nadmiaru Wilgoci1 1/2 Szklanki Startej Cukinii, Odsączonej Z Nadmiaru Wilgoci
8
Piec, aż drewniany wykałaczka włożona w środek wyjdzie czysta, od 12 do 14 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
9
Studzimy w foremkach przez 10 minut.
10
Wyjmij z foremek i całkowicie ostudź na metalowej kratce.
11
Wyciśnij lub posmaruj kremowym lukrem espresso każdą babeczkę. W razie potrzeby posyp ziarnami espresso w czekoladzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna Espresso Pokryte CzekoladąZiarna Espresso Pokryte Czekoladą
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
Pokroić Na KawałkiPokroić Na Kawałki
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
12
W dużej misce połącz śmietankę i proszek espresso, mieszając, aż proszek espresso się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
13
Dodaj masło i ubijaj mikserem na średnich obrotach, aż masa będzie kremowa. Stopniowo dodawaj cukier puder, ubijaj na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji

Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti

Babeczki doskonale komponują się z kremową sherry, winem porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Solera z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn