Czekoladowe babeczki espresso
Przepisów na desery nigdy za wiele, więc wypróbuj Czekoladowe Babeczki Espresso. Ten przepis służy 24 osobom. Za 59 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 22 g tłuszczu i łącznie 398 kalorii . Ten przepis wypróbowały i polubiły 33 osoby. Jeśli masz pod ręką kakao, proszek do pieczenia, espresso w proszku i kilka innych składników, możesz to zrobić. To bardzo przystępny cenowo przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 10 minut . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 22% . Wypróbuj Czekoladowe Babeczki Espresso , Czekoladowe Babeczki Espresso i Czekoladowe Babeczki Espresso , aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Wyłóż 24 foremki na muffiny papierowymi papilotkami.
W średnim rondlu wymieszaj masło, kakao w proszku, czekoladę i espresso w proszku. Gotuj na małym ogniu, ciągle mieszając, aż czekolada się rozpuści, a masa będzie gładka.
Pozostawić do ostygnięcia na 20 minut.
W dużej misce ubij cukier i jajka na średnio-wysokich obrotach mikserem, aż masa będzie puszysta.
W średniej misce wymieszaj mąkę, sól, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Stopniowo dodawaj do masy cukrowej, ubijaj do połączenia.
Dodaj mieszaninę czekolady, mieszaj, aż masa będzie gładka. Wymieszaj śmietanę.
Łyżką nałóż ciasto do przygotowanych papilotek na muffinki.
Piec, aż drewniany wykałaczka włożona w środek wyjdzie czysta, od 12 do 14 minut.
Studzimy w foremkach przez 10 minut.
Wyjmij z foremek i całkowicie ostudź na metalowej kratce.
Wyciśnij lub posmaruj kremowym lukrem espresso każdą babeczkę. W razie potrzeby posyp ziarnami espresso w czekoladzie.
W dużej misce połącz śmietankę i proszek espresso, mieszając, aż proszek espresso się rozpuści.
Dodaj masło i ubijaj mikserem na średnich obrotach, aż masa będzie kremowa. Stopniowo dodawaj cukier puder, ubijaj na gładką masę.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Babeczki doskonale komponują się z kremową sherry, winem porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Solera z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.