Czekolada-Ancho Crème Brûlée
Czekoladowo-Ancho Crème Brûlée to bezglutenowe przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 45 g tłuszczu, oraz w sumie 522 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.22 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz ancho chili, laskę cynamonu, śmietanę do bicia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Biała czekolada Creme Brulee z truskawkami {Creme Brulee Kit Giveaway}, Chocolate Creme Brulee, oraz Chocolate Creme Brulee.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Połączyć pierwsze 4 składniki i 1/3 szklanki cukru w dużym rondlu i doprowadzić do wrzenia, mieszając od czasu do czasu.
Dodać czekoladę; ubijać do rozpuszczenia i wygładzenia.
Żółtka ubić w dużej misce, aby wymieszać. Stopniowo ubijaj w gorącej mieszaninie czekoladowej. Podziel krem na osiem 3/4 szklanki budyniu lub suflet Dania.
Umieścić filiżanki w ciężkiej dużej patelni do pieczenia.
Dodaj wystarczająco gorącej wody do patelni, aby przejść do połowy boków filiżanek.
Piec krem aż prawie ustawić w centrum, o 35 protokół.
Wyjąć kubki z wody i całkowicie ostudzić. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc.
Wymieszać pozostałe 6 łyżeczek cukru i zmielonego cynamonu w małej misce.
Posypać mieszaniną cukru kremem. Dusić, aż cukier topi się i karmelizuje, obserwując uważnie i często obracając, o 2 protokół. (Może być wykonany 2 godziny wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Przełożyć na talerze i podawać.
* To głęboko czerwono-brązowe chili jest dostępne na rynkach Ameryki Łacińskiej, sklepach z artykułami spożywczymi i niektórych supermarketach.