Czarne Risotto z Mątwami: Risotto Nero con Seppie

Czarne Risotto z Mątwami: Risotto Nero con Seppie może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 588 kalorii, 24g białka, oraz 20 g tłuszczu. Na $4.97 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz pietruszkę, liść laurowy, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 45%. Spróbuj Risotto z krewetkami i przegrzebkami-Risotto aux langustines, Cresson et Coquille St Jacques, Risotto alla crema di scampi (Risotto z Puréed Shrimp), oraz Risotto alla Zucca (risotto do squasha zimowego) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić 3 ćwiartki wody do wrzenia i dodać mniej więcej posiekaną cebulę, marchew i liść laurowy. Przygotuj lodową kąpiel. Mątwy zanurz we wrzącej wodzie i gotuj przez 30 sekund.
Wyjąć i zanurzyć w łaźni lodowej 1 minutę.
Odcedzić i odstawić. Utrzymuj ciepły płyn do gotowania stove.In a 12 do 14-calowa patelnia z 3-calowych stron, podgrzać oliwę z oliwek i drobno posiekaną cebulę i kałamarnicę atramentu na średnim ogniu, aż zmiękną, ale nie Brązowy, o 8 do 10 protokół.
Dodać ryż i, stale mieszając, gotować, aż nieprzezroczyste, o 2 protokół.
Dodać białe wino, następnie płyn do gotowania skorupiaków, kadzi po kadzi, aż ryż zostanie przykryty. Włącz ciepło do wysokiego i, stale mieszając, kontynuuj gotowanie, utrzymując poziom cieczy tuż powyżej poziomu ryżu, przez 15 minut. Posiekać mątwy na 1-calowe kawałki i wrzucić do ryżu. Kontynuuj gotowanie, aż ryż będzie miękki, ale nadal al dente. Doprawić solą i pieprzem, zdjąć z ognia i wymieszać z masłem i natką pietruszki.