Cytrynowy Sabayon z truskawkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj cytryny Sabayon z truskawkami. Na 2,86 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis ma 195 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka mięty, grand marnier, truskawki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest dobre. Spróbuj Rabarbar Sabayon z truskawkami, Ciasto francuskie z kremem Sabayon i truskawkami, oraz Czekoladowe ciasto truflowe z pomarańczą-Szampan Sabayon i truskawki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do miski wrzucić truskawki z 1 łyżką cukru i mięty. Napełnij dużą miskę do połowy kostkami lodu i wodą; Ustaw średnią miskę w wodzie.
W dużej misce ze stali nierdzewnej, połączyć sok z cytryny, żółtka, Grand Marnier, wanilia i pozostałe 3 łyżki cukru. Ustaw miskę na rondlu zawierającym 1 1/2 cala gotującej się wody i stale ubijaj, aż mieszanina jaj będzie lekka i wystarczająco gruba, aby pozostawić ślad wstążki po podniesieniu trzepaczki, około 10 minut.
Wlać sabayon do średniej miski ustawionej w wodzie z lodem i ubijać do ostygnięcia, o 5 protokół. Łyżka sabayon do szklanek parfait i podawać z truskawkami.