Cytrynowy Placek Bezowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj ciasta z cytryną. Ten przepis służy 8 i kosztuje 50 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 320 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 94 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Mieszanka ekstraktu waniliowego, napięty sok z cytryny, krem z kamienia nazębnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Cytrynowy placek bezowy, opowieści rodzinne i samouczek bezy, Meyer cytrynowy placek bezowy z imbirem cytrynowy placek Ciasteczkowy, oraz Pikantny pudding cytrynowy z lodami bezowymi cytrynowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°. Ułóż kształtowaną, schłodzoną, ciasto z pergaminem lub folią i napełnij ciężarami (Lubię ponownie używać suszonej fasoli w tym celu) i piecz przez 15 minut na Dolnym stojaku.
Usuń liniowej i ciężary i piec, aż cała skorupa jest złoty kolor.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia.
W średniej wielkości rondelku umieścić sok z cytryny, wodę i skórkę.
Ubij razem skrobię kukurydzianą, 9 uncji (1 1/3 szklanki) cukru i soli, i dodać go do rondla.
Ubić żółtka, następnie dodać je do mieszaniny i stale ubijać na średnim ogniu, aż mieszanina stanie się gęsta i pęcherzyki, 7 do 8 minut.
Trzepaczka przez dodatkowe dwie minuty, gdy zacznie bąbelkować, bez zatrzymywania się, a następnie usuń z ognia.
Ubij masło, aż całkowicie się rozpuści.
Wlać mieszaninę do upieczonej skorupy ciasta i nacisnąć folię bezpośrednio na powierzchnię. Pozostawić ciasto do temperatury pokojowej, a następnie schłodzić przez co najmniej cztery godziny (najlepiej przez noc) z folią nadal na wierzchu.
Przed podaniem: średni rondel napełnij jedną czwartą wodą. Ustawić rondel na średnim ogniu i doprowadzić wodę do gotowanego na wolnym ogniu.
W żaroodpornej misce miksera elektrycznego połączyć białka, pozostały cukier i śmietanę z kamienia nazębnego i umieścić nad rondlem.
Ubijać stale, aż cukier się rozpuści, a białka są ciepłe w dotyku, od 3 do 3 i 1/2 minuty. Test przez pocieranie między palcami.
Przenieść miskę do miksera elektrycznego wyposażonego w mocowanie trzepaczki i ubijać, zaczynając od niskiej prędkości, stopniowo zwiększając się do wysokiej, aż utworzą się sztywne, błyszczące szczyty, około 10 minut.
Dodać wanilię i wymieszać do połączenia.
Wyjmij plastik z górnej części schłodzonego ciasta i top z bezą.
Umieść ciasto pod brojlerem i uważaj, czy ostrożnie, góra powinna brązowieć, ale nie palić, i szybko się zmienia. Schłodzić przez 10 minut, a następnie podawać.