Cytrynowy Placek Bezowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj ciasta z cytryną. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 223 kalorie, 2G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje 46 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 15 minut. Mieszanka żółtek jaj, woda, krem z kamienia nazębnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Cytrynowy placek bezowy, opowieści rodzinne i samouczek bezy, Meyer cytrynowy placek bezowy z imbirem cytrynowy placek Ciasteczkowy, oraz Pikantny pudding cytrynowy z lodami bezowymi cytrynowymi.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 232°. zrobić ciasto crust zgodnie z zaleceniami na polu dla jednej skorupy
Pieczona skorupa za pomocą 9-calowej szklanej patelni.
Piec 9 do 11 minut lub do jasnego złotego koloru. Ochłodzić całkowicie, około 30 minut.
Tymczasem w rondlu 2-ćwiartkowym wymieszaj 1 1/4 szklanki cukru, skrobię kukurydzianą i sól. Stopniowo mieszać w zimnej wodzie, aż będzie gładka. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina się zagotuje. Gotować 1 minutę, stale mieszając.
W małej misce ubić żółtka widelcem. Wymieszać około 1/4 szklanki gorącej mieszanki do żółtek. Stopniowo mieszaj mieszaninę żółtka do gorącej mieszaniny. Gotować na małym ogniu, stale mieszając, aż mieszanina się zagotuje. Gotować 1 minutę, stale mieszając.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z masłem, skórką z cytryny i sokiem z cytryny. Lekko schłodzić, około 15 minut.
Wlać do ostudzonej upieczonej skorupki.
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 177°. w małej głębokiej misce z mikserem elektrycznym, ubij białka jaj, śmietanę z kamienia nazębnego i wanilii na średniej prędkości około 1 minuty lub do uzyskania miękkich szczytów. Na dużej prędkości stopniowo ubijaj cukier 1 łyżką na raz, aż powstaną sztywne, błyszczące szczyty i cukier się rozpuści. Łyżka bezy na gorące nadzienie; rozprowadzić na krawędzi skorupy, aby dobrze uszczelnić i zapobiec skurczowi.
Piec w temperaturze 177° od 12 do 15 minut lub do momentu, gdy beza będzie jasnobrązowa. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny. Przechowywać w lodówce, aż do napełnienia jest ustawiony, około 3 godzin. Przechowywać w lodówce.