Cytrynowy Placek Bezowy

Cytrynowy Placek Bezowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj ciasta z cytryną. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 223 kalorie, 2G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje 46 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 15 minut. Mieszanka żółtek jaj, woda, krem z kamienia nazębnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Cytrynowy placek bezowy, opowieści rodzinne i samouczek bezy, Meyer cytrynowy placek bezowy z imbirem cytrynowy placek Ciasteczkowy, oraz Pikantny pudding cytrynowy z lodami bezowymi cytrynowymi.

Instrukcje

1
Rozgrzać piekarnik do 232°. zrobić ciasto crust zgodnie z zaleceniami na polu dla jednej skorupy
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Pieczona skorupa za pomocą 9-calowej szklanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma PieForma Pie
3
Piec 9 do 11 minut lub do jasnego złotego koloru. Ochłodzić całkowicie, około 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Tymczasem w rondlu 2-ćwiartkowym wymieszaj 1 1/4 szklanki cukru, skrobię kukurydzianą i sól. Stopniowo mieszać w zimnej wodzie, aż będzie gładka. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina się zagotuje. Gotować 1 minutę, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Zdjąć z ognia.
6
W małej misce ubić żółtka widelcem. Wymieszać około 1/4 szklanki gorącej mieszanki do żółtek. Stopniowo mieszaj mieszaninę żółtka do gorącej mieszaniny. Gotować na małym ogniu, stale mieszając, aż mieszanina się zagotuje. Gotować 1 minutę, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Zdjąć z ognia. Wymieszać z masłem, skórką z cytryny i sokiem z cytryny. Lekko schłodzić, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
MasłoMasło
8
Wlać do ostudzonej upieczonej skorupki.
9
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 177°. w małej głębokiej misce z mikserem elektrycznym, ubij białka jaj, śmietanę z kamienia nazębnego i wanilii na średniej prędkości około 1 minuty lub do uzyskania miękkich szczytów. Na dużej prędkości stopniowo ubijaj cukier 1 łyżką na raz, aż powstaną sztywne, błyszczące szczyty i cukier się rozpuści. Łyżka bezy na gorące nadzienie; rozprowadzić na krawędzi skorupy, aby dobrze uszczelnić i zapobiec skurczowi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
Białka JajBiałka Jaj
WaniliaWanilia
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
PiekarnikPiekarnik
10
Piec w temperaturze 177° od 12 do 15 minut lub do momentu, gdy beza będzie jasnobrązowa. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny. Przechowywać w lodówce, aż do napełnienia jest ustawiony, około 3 godzin. Przechowywać w lodówce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn