Cytrynowy kruszony indyk z brokułami-fasolą
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać cytryny crumbed indyka z brokułów rozbić fasoli spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 1130 kalorii, 38g białka, oraz 97 g tłuszczu. Na 3,01 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz masło fasolowe, jajko, steki z piersi indyka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 37 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 92%. Spróbuj Zwęglone brokuły, biała fasola i cytrynowa Sałatka Freekeh, Bekon i czarna fasola Smash, oraz Domowa cytrynowa zupa z indyka i makaronem z indyka Jalapeno dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Mąkę przełożyć do szerokiej, płytkiej miseczki z odrobiną przypraw.
Jajko ubić w drugiej płytkiej misce z 1 łyżką wody.
Dodać bułkę tartą, skórkę z cytryny i pietruszkę do trzeciej płytkiej misce.
Dzieci zanurzają każdy stek z indyka w mące, wytrząsając nadmiar, następnie do jajka, a na koniec do bułki tartej naciśnij okruchy do indyka, aby upewnić się, że naprawdę się trzymają.
Steki wyłożyć na dużą blachę do pieczenia, skropić oliwą i piec 20 min.
Dodać pomidory koktajlowe do tacy i piec przez kolejne 5 minut.
W międzyczasie zagotować patelnię z wodą, następnie dodać brokuły i gotować przez 5 minut.
Dodać masło fasolki i gotować przez 2 min więcej, aż brokuły jest naprawdę miękkie.
Dobrze odcedzić i pozostawić do wyschnięcia na 1-2 minuty. Wskazówka z powrotem do patelni, dodać pesto i dostać dzieci do rozgnieść wszystko z masher ziemniaków. Podziel indyka i pomidory między talerze dodając cytrynowe kliny dla tych, którzy chcą trochę wycisnąć.