Cytrynowo-imbirowy Halibut z porem i szpinakiem

Cytrynowo-imbirowy Halibut z porem i szpinakiem
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Halibut gotowany cytrynowo-imbirowy z porem i szpinakiem może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 483 kalorie, 78g białka, oraz 13g tłuszczu. Na 14,86 zł / porcja, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 45 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz szalotki, mięta, czosnek, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Gotowany Halibut z imbirem i kolendrą, Halibut Confit z porem, kolendrą i cytryną, oraz Halibut Confit z porem, kolendrą i cytryną.

Instrukcje

1
W małej misce wymieszaj imbir, czosnek, skórkę z cytryny, 1 łyżeczkę. oliwy z oliwek, 1 łyżeczka. sól i 1/2 łyżeczki. pepper. Poklep mieszaninę równomiernie po jednej stronie ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
W 10-calowej patelni saute z prostymi bokami podgrzej pozostałe 2 Tbs. olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Dodać pory i saute, stale mieszając, aż zmiękną, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
4
Dodaj bulion i 1 Tbs. soku z cytryny. Przykryć i doprowadzić do gotować na wolnym ogniu. Ułóż rybę cytrynowo-imbirową w jednej warstwie na wierzchu porów. W razie potrzeby dodaj więcej bulionu, aż filety będą prawie, ale nie całkowicie zanurzone. Przykryj i włącz ciepło do niskiego poziomu. Delikatnie dusić, aż ryba jest po prostu gotowane przez, 8 do 10 protokół. Za pomocą szpatułki z rowkiem przenieś rybę do 4 płytkich misek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Dodaj szpinak, miętę i szalotki do bulionu i mieszaj, aż lekko zwiędną, o 1 minutę. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Kadzi warzywa i bulion wokół ryby i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
6
Propozycje Serwowania
7
Podawać z gotowanym makaronem soba i
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron SobaMakaron Soba
8
Groszek śnieżny, szalotka i Saladon rzodkiewki z boku.Zakończ posiłek słodko-tartą
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
9
Awokado Mrożony Jogurt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jogurt MrożonyJogurt Mrożony
1/2 Funta Piersi Z Indyka1/2 Funta Piersi Z Indyka
1
Kalorie
1
330, tłuszcz
2
13, Kalorie Tłuszczowe
1
120, Tłuszcze Nasycone
2
2, białko
3
41, Tłuszcz Jednonienasycony
4
8, węglowodany
5
480, Cholesterol
6
55, Włókno
7
Foto: Scott Phillips
8
Oceń ten przepis i zobacz opinie
1
14, Tłuszcz Wielonienasycony
2
5, sód

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Halibut bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które możesz spróbować, jest GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Pinot Grigio rozbrzmiewa żywą gruszką i tropikalnymi owocami, zrównoważoną przez wyraźną kwasowość i elegancko wyrafinowaną świeżość. To wino o aromatach dojrzałych owoców pestkowych i cytrusów prezentuje smaki melona, nektaryny i cytryny Meyera, które wykończą się lekkimi i orzeźwiającymi.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn