Cytrusowy pieczony indyk z cytryną Aïoli

Cytrusowy pieczony indyk z cytryną Aïoli
Pieczony w cytrusach Indyk z cytryną Aïoli może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 797 kalorii, 101g białka, oraz 37 g tłuszczu każdy. Na $2.59 za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz sznurek kuchenny, sok z cytryny, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczone Jalapeño Cheddar Turcja hamburgery z BBQ Aioli, Pieczone karczochy z cytryną Aioli, oraz Pieczona w piecu brukselka z cytryną Aioli dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyjąć podroby i szyję z indyka i spłukać indyka zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
2
Dobrze opróżnić wnękę; osuszyć. Rub 4 Łyżki. Cytrusy-sól wcierać do jamy. Przetrzyj skórę pozostałym masażem. Przykryć i schłodzić 18 do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
3
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na ImprezyNa Imprezy
4
Spłucz indyka; dobrze osuszyć jamę i osuszyć. Cytryny, 6 składników, 1/4 szklanki oliwy z oliwek, 3 łyżki. sok z cytryny i 1 łyżeczka. sól w dużej misce; mieszanka łyżka do jamy indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapelusze Grzybów Portobello, Wytrzyj Do Czysta I Pokrój W Bardzo Cienkie PlasterkiKapelusze Grzybów Portobello, Wytrzyj Do Czysta I Pokrój W Bardzo Cienkie Plasterki
Pakiet Sazon Z Kolendrą I AchiotePakiet Sazon Z Kolendrą I Achiote
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
5
Wiązać końce nóg razem ze sznurkiem kuchennym; podwijać końcówki skrzydeł.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
6
Umieścić indyka, piersi bok do góry, na lekko nasmarowanym stojaku do pieczenia w dużej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
7
Wymieszać sok pomarańczowy i pozostałe 3 łyżki. sok z cytryny i 1/2 łyżeczki. sól w misce; stopniowo ubijać w pozostałej 1/4 szklanki oleju, aż do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
Kapelusze Grzybów Portobello, Wytrzyj Do Czysta I Pokrój W Bardzo Cienkie PlasterkiKapelusze Grzybów Portobello, Wytrzyj Do Czysta I Pokrój W Bardzo Cienkie Plasterki
2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano
Beztłuszczowy KremBeztłuszczowy Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
8
Połowę mieszanki soku pomarańczowego przesypać indykiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
9
Piec w temperaturze 350 na najniższym stojaku piekarnika 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na ImprezyNa Imprezy
10
Zmiksuj pozostałą mieszaninę soku pomarańczowego na indyku i piecz 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na ImprezyNa Imprezy
11
Wlać 1 szklankę bulionu na patelnię; piec 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na ImprezyNa Imprezy
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
12
Wlać pozostałą 1 szklankę bulionu na patelnię; piec jeszcze 45 minut lub aż termometr do mięsa włożony w najgrubszą część uda 16
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Na ImprezyNa Imprezy
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
13
Wyjąć z piekarnika, rezerwując soki z patelni. Przykryć luźno folią; odstawić na 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Na ImprezyNa Imprezy
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
14
Przełożyć na talerz; podawać z sokami z patelni i cytrynowym Aoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia50
Magazyn