Cynamonowy chleb orzechowy Nikki

Cynamonowy chleb orzechowy Nikki
Cynamonowy chleb orzechowy Nikki wymaga około 4 godziny i 15 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 437 kalorii. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jeśli masz aktywne drożdże, cukier, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Makadamia Nut Nikki banan chleb kwadraty, Cream Cheese Banana Nut Bread for Nikki & her Sweet Southern Boy, oraz Chleb Cynamonowy Figowy Orzechowy.

Instrukcje

1
Mąkę chlebową, 3/4 szklanki mleka, 1/4 szklanki niesolonego masła, 1/4 szklanki białego cukru, 1 jajko, 1 łyżkę cynamonu, drożdże i sól ułożyć na patelni automatu do chleba w kolejności zalecanej przez producenta. Wybierz cykl ciasta i naciśnij Start. Po zakończeniu cyklu wyjmij ciasto, przebij, przykryj i pozostaw na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło NiesoloneMasło Niesolone
Mąka ChlebowaMąka Chlebowa
Barwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według UznaniaBarwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Jak Pistacje Lub Orzechy WłoskieJak Pistacje Lub Orzechy Włoskie
Procent TłuszczuProcent Tłuszczu
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
PunchPunch
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I OreganoSos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do ChlebaMaszyna Do Chleba
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Rozgrzej piekarnik do 275 stopni F (135 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
3
Rozłóż orzechy włoskie na blasze do pieczenia, i tosty, aż orzechy zaczną się złocisto brązowy i stać się pachnące, o 45 protokół. Uważaj na orzechy, gdy się pieką, szybko się palą. Po upieczeniu odstawić orzechy do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Zielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych OliwekZielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
4
W misce wymieszać orzechy włoskie, brązowy cukier, 3 łyżki białego cukru i 1 łyżkę cynamonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gałka Muszkatołowa, OpcjonalnieDodatkowa Gałka Muszkatołowa, Opcjonalnie
Barwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według UznaniaBarwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Jak Pistacje Lub Orzechy WłoskieJak Pistacje Lub Orzechy Włoskie
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Dodać 4 łyżeczki mleka i 1 łyżkę masła; dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
6
Ciasto obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię i zwinąć w prostokąt o wymiarach 15x12 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
7
Pokrój na trzy paski o wymiarach 15x4 cali.
8
Rozłóż 1/3 mieszanki orzecha włoskiego w dół środka każdego paska. Zwilżyć i zwinąć długie krawędzie każdego paska razem nad wypełnieniem i szczypać, aby uszczelnić każdą linę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
9
Line up the 3 Liny 1 cal od siebie na ungreased blachy do pieczenia. Aby zapewnić równomierny warkocz, zacznij splatać w środku. Przynieś lewą linę pod środkową linę, podaj prawą linę pod nową środkową linę i powtórz oplot do końca. Zaczynając od środka ponownie, przepuść zewnętrzne liny nad środkową liną, powtarzając do końca. Naciśnij liny kończy się razem i włóż z każdej strony. Przykryć Bochenek wilgotną szmatką i odstawić do podwojenia objętości, około 45 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
10
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
11
Ubij wodę i jajko razem w małej misce. Wymieszać 2 łyżki białego cukru i 2 łyżeczki cynamonu razem w osobnej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według UznaniaBarwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Jak Pistacje Lub Orzechy WłoskieJak Pistacje Lub Orzechy Włoskie
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
12
Bochenek posmarować masą jajeczną i posypać cukrem cynamonowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier CynamonowyCukier Cynamonowy
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
13
Piec w nagrzanym piekarniku, aż góra będzie złotobrązowa, a dno bochenka brzmi pusto po naciśnięciu, 20 do 25 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia8
Magazyn