Cydr-duszony Bażant z perłową cebulą i jabłkami

Cydr-duszony Bażant z perłową cebulą i jabłkami
Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 394 kalorie. Jeśli 2,38 zł za porcję spada twój budżet, Bażant duszony z perłową cebulą i jabłkami może być znakomitym bezglutenowe i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 276 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, masło, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jabłecznik-duszone udka kaczki z rodzynkami i perłową cebulką, Wieprzowina duszona na twardo z jabłkami i cebulą, oraz Gulasz wieprzowy z twardym cydrem, cebulą perłową i ziemniakami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W blenderze, połączyć oliwę z oliwek, imbir, estragon, sok pomarańczowy, skórka, sól, pieprz i czyste, aż będzie gładka. W dużej misce, połączyć marynatę i bażanta i wrzucić do herbu. Przykryć i przechowywać w lodówce przez noc lub do 48 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Imbir KonserwowanyImbir Konserwowany
Każda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I PomarańczowaKażda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I Pomarańczowa
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
W bardzo dużym holenderskim piecu na umiarkowanie wysokim ogniu, rozgrzać oliwę z oliwek, aż będzie gorąca, ale nie będzie palić.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
2
Z marynaty wyjąć kawałki bażanta, zeskrobać nadmiar, posypać solą i 1/2 łyżeczki pieprzu. Pracując partiami, pieczemy kawałki bażanta, aż będą dobrze zarumienione, około 5 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Imbir KonserwowanyImbir Konserwowany
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
3
Przełożyć na wyłożony ręcznikiem papierowym talerz do osuszenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
4
Rozgrzej piekarnik do 163°. odcedzić wszystko, ale 1 łyżka oleju z patelni, pozostawiając rumiane kawałki na dole, i ustawić patelnię na umiarkowanie małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Dodać masło i podgrzać do rozpuszczenia. Wymieszać cebulę, liść laurowy, nasiona kopru włoskiego, sól, pozostały 1/2 łyżeczki pieprzu i cukier. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie dobrze karmelizowana, 30 do 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
6
Powrót bażanta do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir KonserwowanyImbir Konserwowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
7
Dodaj bulion z kurczaka, cydr i wino. (Ciecz powinna pokrywać połowę kawałków bażanta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 CmCukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 Cm
Imbir KonserwowanyImbir Konserwowany
2 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Syropu Klonowego2 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Syropu Klonowego
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
8
W razie potrzeby dodaj więcej bulionu z kurczaka.) Podnieść ciepło do wysokiej i doprowadzić ciecz do gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 CmCukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 Cm
9
Dodać jabłka, przykryć i przenieść garnek do piekarnika. Dusić, obracając kawałki bażanta od czasu do czasu, aż mięso będzie gotowane i miękkie, 45 minut do 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir KonserwowanyImbir Konserwowany
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
10
Używając szczypiec lub łyżki szczelinowej, przenieś bażanta na talerz i przykryj folią, aby utrzymać ciepło. Ustaw garnek na dużym ogniu i zagotuj soki z patelni. Gotować, uncovered, aż sos jest dobrze zmniejszony i zagęszczony, o 25 protokół. Smak i dodać dodatkową sól i pieprz, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
Imbir KonserwowanyImbir Konserwowany
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1
Doprowadzić średni garnek wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Dodać cebulę perłową i gotować, odsłonięte, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula PerłowaCebula Perłowa
3
Spuścić i uruchomić pod zimną wodą, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć; slip off Skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
4
W małej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, rozgrzać olej do gorąca, ale nie palenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Dodaj cebulę, jabłka, cukier, sól i pieprz i wymieszaj, aby połączyć. Smażyć, potrząsając patelnią od czasu do czasu, aż cebula i jabłka będą ciemnozłoty, około 10 minut. Wymieszać w jabłeczniku, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki na patelni. Zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć, i gotować, aż cebula są przetargu widelec, o 2 protokół więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
JabłecznikJabłecznik
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
1
Łyżka trochę sosu nad bażantem i udekorować cebulą, jabłkami i posiekanym estragonem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir KonserwowanyImbir Konserwowany
Każda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I PomarańczowaKażda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I Pomarańczowa
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
2
Podawać dodatkowo SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka

Składniki

4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwejabłecznikjabłecznik33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calajabłecznikjabłecznik1całość do nabijania szynkicałość do nabijania szynki0Batoniki toffi Heathkiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki1szczyptaSzczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzuSzczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzu1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreobułka tarta, kilka garścibułka tarta, kilka garści53 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaświeży imbir, obrany i z grubsza posiekanyświeży imbir, obrany i z grubsza posiekany1zostawićŚwieży estragon, posiekanyŚwieży estragon, posiekany1Jabłko Granny Smith, obrane, rdzeniowane i pokrojone w 1-calową kostkęJabłko Granny Smith, obrane, rdzeniowane i pokrojone w 1-calową kostkę3Jabłka Granny Smith, obrane, rdzeniowane i pokrojone w kostkęJabłka Granny Smith, obrane, rdzeniowane i pokrojone w kostkę1szczyptaSzczypta soli koszernejSzczypta soli koszernej1szczyptaDuża sól koszernaDuża sól koszerna1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweniskosodowy bulion z kurczaka, plus dodatkowo, jeśli to konieczneniskosodowy bulion z kurczaka, plus dodatkowo, jeśli to konieczne1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia12 łyżeczki czosnku w proszkuoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo wyciśnięty sok pomarańczowy (z 1 1/2 pomarańczy)świeżo wyciśnięty sok pomarańczowy (z 1 1/2 pomarańczy)33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 caladrobno starta skórka pomarańczowa (z 1 1/2 pomarańczy)drobno starta skórka pomarańczowa (z 1 1/2 pomarańczy)2831 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.cebula perłowa, końce korzeniowe przyciętecebula perłowa, końce korzeniowe przycięte1szczyptaSzczypta cukruSzczypta cukru2Batoniki toffi Heathsok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosól kuchennasól kuchenna33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaświeże liście estragonu, całeświeże liście estragonu, całe12 łyżeczki czosnku w proszkumasło niesolonemasło niesolone1Średnia żółta cebula, posiekanaduże żółte cebule, połówki i cienko pokrojone (oduże żółte cebule, połówki i cienko pokrojone (o4kilogramybażanty, każdy wypłukany wewnątrz i na zewnątrz, poklepany na sucho, pokrojony na 6 sztukbażanty, każdy wypłukany wewnątrz i na zewnątrz, poklepany na sucho, pokrojony na 6 sztuk
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn