Curry z kurczaka z kokosem i tamaryndowcem

Curry z kurczaka z kokosem i tamaryndowcem
Curry z kurczaka z kokosem i tamaryndowcem może być tylko bezglutenowe i bezmleczne przepis, którego szukałeś. Na 2,83 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 485 kalorii, 47g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. Jeśli masz ml może krem kokosowy, sok z limonki, bulion z kurczaka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. 215 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest doskonały. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Curry Z Ryb Tamaryndowca, Rybne Curry z Tamaryndowcem, oraz Curry z pomidorami i tamaryndowcem.

Instrukcje

1
Włożyć kurczaka do dużej miski, dodać sok z limonki, pieprz i kurkumę i dobrze wymieszać. (Najlepiej używać do tego rękawiczek, ponieważ kurkuma plami palce.) Odstawić na 1 godz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
KurkumaKurkuma
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
2
Zrobić sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
3
Rozgrzać olej na dużej patelni, wrzucić nasiona gorczycy, a następnie świeże liście curry (jeśli używasz suszonych liści, dodaj je później z pomidorami) i smażyć, aż uwolni ciepły, orzechowy aromat około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
Liście CurryLiście Curry
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Dodaj cebulę, połóż na pokrywce i gotuj na małym ogniu przez 10-15 minut, aż topi się miękko, mieszając od czasu do czasu. Zdjąć pokrywkę, podgrzać, dodać czosnek i imbir i smażyć przez 1 min, aż wytworzy aromat. Wymieszać z papryką i kontynuować gotowanie przez kolejne 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
5
Dodaj pomidory, bulion i cukier (i suszone liście curry, jeśli używasz). Gotować na wolnym ogniu przez 15-20 minut, aż sos zgęstnieje i zmniejszy się o jedną trzecią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście CurryLiście Curry
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
6
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
7
W międzyczasie usmaż kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
8
Na patelni rozgrzać 6 łyżek oleju i gotować partiami na złoty kolor. Możesz potrzebować trochę dodatkowego oleju. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
Wlać nadmiar oleju z patelni i dodać chochlę z wodą, a następnie łyżką zeskrobać wszystkie soki przed dodaniem do sosu pomidorowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
10
Kurczaka włożyć do głębokiej puszki do pieczenia lub żaroodpornej zapiekanki i polać sosem. Przykryć folią i gotować w piekarniku przez 15 minut, aż kurczak będzie miękki. Z wierzchu sosu zetrzeć olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
11
Wyjąć kawałki kurczaka z puszki i przenieść do naczynia do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
12
Wlać sos na patelnię i doprowadzić do duszenia. Wymieszaj miąższ tamaryndowca, mleko kokosowe i połowę kremu kokosowego. Dostosuj smak dodając więcej cukru lub tamaryndowca. Polać kurczaka sosem, skropić pozostałą śmietaną kokosową, a przed podaniem rozsypać kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem KokosowyKrem Kokosowy
Miąższ TamaryndowcaMiąższ Tamaryndowca
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
TamaryndTamarynd
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian w menu? Spróbuj sparować z Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować Nigl Freiheit Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
Nigl Freiheit Gruner Veltliner
Nigl Freiheit Gruner Veltliner
#48 Wine Spectator Top 100 2018Uroczy nos, aromaty żółtych jabłek, delikatny owocowy charakter, lekko lepka, żywa i ładnie zintegrowana kwasowość, idzie dobrze, pikantne i pikantne odcienie mineralne w wykończeniu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia21
Magazyn