Curry z kurczaka o zapachu kminku
Kurczak o zapachu kminku curry jest indyjskim daniem głównym. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 50g białka, 59G tłuszczu, oraz w sumie 807 kalorii. Na 2,47 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 161 twierdzi, że trafił na miejsce. Jeśli masz pulchne Chilli, tłuste ząbki czosnku, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i דל פחמימות,zne dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 94%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Czarny dorsz w curry z kminkiem pachnący ciepłym Savoy Slaw, Sałatka z kurczaka z marchewką pachnącą kminkiem Raita, oraz Kurczak tikka Masalan i pachnący kminkiem zielony groszek Pulao.
Instrukcje
Ściągnij skórę z kurczaka za pomocą papieru kuchennego, aby uzyskać dobry chwyt. Odstaw kurczaka na bok.
Rozgrzej olej na dużej patelni na średnim ogniu Wok jest do tego świetny. Smażyć nasiona kminku przez kilka sekund, aż wydzielają piękny orzechowy aromat, następnie wrzucić cebulę i zmniejszyć ogień. Gotować z pokrywką, aż cebula będzie miękka i kalmary, ale jeszcze nie zaczyna się kolor 10 min.
Rozsypać w imbirze, czosnku i chilli i smażyć przez minutę lub tak, a następnie posypać kurkumą, garam masala i papryką. Wymieszać z kurczakiem i papryką i kontynuować smażenie przez około 10 minut, aż mieszanka przypraw przylgnie do kurczaka i cebuli skręcić russet brązowy.
Dodaj odrobinę wody, jeśli zaczną się łapać na dnie patelni.
Wymieszać pomidor czysty do jogurtu, zmniejszyć ogień frakcję i zawirować jogurt do patelni, a następnie 125ml / -16°L oz zimnej wody. Gotuj na wolnym ogniu i gotuj delikatnie bez pokrywki przez około 30-35 minut, aż kurczak będzie miękki, mieszając w nieco większej ilości wody, jeśli sos stanie się suchy, powinien zgęstnieć i przybrać ciepły czerwonawy odcień.
Dodaj sól, jeśli chcesz. (Będzie przechowywać w lodówce do 2 dni.) Podgrzać w przykrytej zapiekance w piekarniku w temperaturze 200C / wentylator 180C / Gaz 6 przez 20-30 minut lub do bulgotania (może być konieczne zamieszanie w plusku wody, jeśli sos jest zbyt gęsty). Przed podaniem rozsypać kolendrę.