Curry z kurczaka o zapachu kminku

Curry z kurczaka o zapachu kminku
Kurczak o zapachu kminku curry jest indyjskim daniem głównym. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 50g białka, 59G tłuszczu, oraz w sumie 807 kalorii. Na 2,47 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 161 twierdzi, że trafił na miejsce. Jeśli masz pulchne Chilli, tłuste ząbki czosnku, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i דל פחמימות,zne dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 94%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Czarny dorsz w curry z kminkiem pachnący ciepłym Savoy Slaw, Sałatka z kurczaka z marchewką pachnącą kminkiem Raita, oraz Kurczak tikka Masalan i pachnący kminkiem zielony groszek Pulao.

Instrukcje

1
Ściągnij skórę z kurczaka za pomocą papieru kuchennego, aby uzyskać dobry chwyt. Odstaw kurczaka na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2
Rozgrzej olej na dużej patelni na średnim ogniu Wok jest do tego świetny. Smażyć nasiona kminku przez kilka sekund, aż wydzielają piękny orzechowy aromat, następnie wrzucić cebulę i zmniejszyć ogień. Gotować z pokrywką, aż cebula będzie miękka i kalmary, ale jeszcze nie zaczyna się kolor 10 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
3
Rozsypać w imbirze, czosnku i chilli i smażyć przez minutę lub tak, a następnie posypać kurkumą, garam masala i papryką. Wymieszać z kurczakiem i papryką i kontynuować smażenie przez około 10 minut, aż mieszanka przypraw przylgnie do kurczaka i cebuli skręcić russet brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
KurkumaKurkuma
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
4
Dodaj odrobinę wody, jeśli zaczną się łapać na dnie patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Wymieszać pomidor czysty do jogurtu, zmniejszyć ogień frakcję i zawirować jogurt do patelni, a następnie 125ml / -16°L oz zimnej wody. Gotuj na wolnym ogniu i gotuj delikatnie bez pokrywki przez około 30-35 minut, aż kurczak będzie miękki, mieszając w nieco większej ilości wody, jeśli sos stanie się suchy, powinien zgęstnieć i przybrać ciepły czerwonawy odcień.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Dodaj sól, jeśli chcesz. (Będzie przechowywać w lodówce do 2 dni.) Podgrzać w przykrytej zapiekance w piekarniku w temperaturze 200C / wentylator 180C / Gaz 6 przez 20-30 minut lub do bulgotania (może być konieczne zamieszanie w plusku wody, jeśli sos jest zbyt gęsty). Przed podaniem rozsypać kolendrę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian działa bardzo dobrze z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować Getrank Gruner Veltliner (1 litr). Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
Getrank Gruner Veltliner (1 Litr)
Getrank Gruner Veltliner (1 Litr)
Genialna świeżość uzupełnia ostre, wytrawne smaki grejpfruta, jabłka i białego pieprzu w tym wyjątkowym austriackim Gruner. Idealne wino na plażowe dni, piknikowe dni i na co dzień.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia27
Magazyn