Curry Z Królika Szkockiego
Przepis Szkocki Królik Curry może zaspokoić indyjskie pragnienie w około 45 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 146 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.46 za porcję. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz masło, rosół z kurczaka, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Szkockie Płatki Owsiane, Scottish Eggs, oraz Scottish Egg Wrap dla podobnych receptur.
Instrukcje
W holenderskim piekarniku, roztopić masło na średnim ogniu i smażyć kawałki królika, aż dobrze rumiane, o 15 protokół.
Zdjąć z patelni i rezerwy.
Korzystanie z tej samej patelni rumiane królika w, i bez wycierania go, podsmażyć boczek na średnim ogniu, aż jest rumiane i uczynił jego tłuszczu na patelni, o 10 protokół.
Dodaj mąkę i gotuj, stale ubijając, aż się rozpuści, około 3 minut.
Dodać pastę curry i wymieszać dobrze połączyć z mieszaniną mąki. Wymieszać w bulionie z kurczaka, 1/4 szklanki na raz. Zawartość patelni będzie teraz miała konsystencję cienkiego sosu.
Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i dodaj rumiane kawałki królika wraz z cebulą, grzybami, selerem naciowym i solą. Dusić danie, mieszając od czasu do czasu, aż mięso jest gotowane przez, cebula są miękkie, a sos zgęstniał, o 1 1/2 godziny.
Podawać na ciepło, najlepiej nad ryżem.
Z lunchu Ploughmana i uczty Skąpca: autentyczne jedzenie w pubie, dania w restauracji i domowa kuchnia z małych miasteczek, dużych miast i wiejskich wiosek na Wyspach Brytyjskich Brian Yarvin. Copyright © 2012 by Brian Yarvin. Opublikowane przez Harvard Common Press. Użyte za zgodą Harvard Common Press.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Aichenberg Premium Gruner Veltliner z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Aichenberg Premium Gruner Veltliner]()
Aichenberg Premium Gruner Veltliner
Premium Gruner Veltlinern firmy Aichenberg to rodzinny austriacki przysmak. Ma aromaty świeżych owoców i pikantności, z nutami tropikalnych owoców i pieprzu. Świeżość w smaku daje smaki zielonych jabłek, które są trwałe i pakować poncz na finiszu. To wino dobrze pasuje do białego mięsa, ryb, serów i włoskich potraw, takich jak pizza i makarony.