Curry z jagnięciną i szpinakiem

Curry z jagnięciną i szpinakiem
Curry z jagnięciną i szpinakiem to bezglutenowe danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 746 kalorii, 36g białka, oraz 57 g tłuszczu każdy. Na 4,51 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 7 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz szpinak dla niemowląt, mieloną kurkumę, mielony kminek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Niewiele osób lubiło to indyjskie danie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest super. Spróbuj Speedy lamb & Spin curry, Curry Z Jagnięciny, Ziemniaków I Szpinaku, oraz Garnek garnek Pasternak i Curry jagnięce ze szpinakiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W misce umieścić pokrojoną w kostkę jagnięcinę, dodać wszystkie suszone przyprawy i biały ocet i wrzucić through.In duży rondel, rozgrzać olej i podsmażyć cebulę, świeży imbir, świeże chili i rozgnieciony czosnek.Gdy lekko rumiane, dodać marynowaną jagnięcinę i dobrze wymieszać, aż jagnięcina zaczęła smażyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Biały DestylowanyOcet Biały Destylowany
świeży Imbirświeży Imbir
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Dodaj koncentrat pomidorowy, bulion, pokrojone w kostkę pomidory i sok z cytryny, dobrze doprawić solą i pieprzem.Doprowadzić do wrzenia, mieszając od czasu do czasu, a następnie zmniejszyć do delikatnego gotowania na wolnym ogniu.Posiekać łodygi kolendry i dodać do curry.Gotować na wolnym ogniu przez około 1 godzinę, uważając, aby mieszać co około 10 minut, aby zapobiec przywieraniu.Gdy cała ciecz prawie wyparuje, a curry zgęstnieje, dodaj szpinak i jogurt naturalny i wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jogurt ZwykłyJogurt Zwykły
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
3
Posypać posiekanymi liśćmi kolendry i mięty i podawać z ryżem Basmati.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BasmatiRyż Basmati
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)

Składniki

100Orzechy dowolne (posiekane)Szpinak Dla NiemowlątSzpinak Dla Niemowląt11 funt cukinii,1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1bunchświeża kolendraświeża kolendra1bunchświeża mięta, posiekanaświeża mięta, posiekana1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)garam masalagaram masala1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)rozgnieciony czosnekrozgnieciony czosnek1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)ser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterkiser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterki3cm świeży imbir, drobno posiekanycm świeży imbir, drobno posiekany1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)kolendra mielonakolendra mielona1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)kminek mielonykminek mielony2(może być lub przeglądać)mielona kurkumamielona kurkuma700Orzechy dowolne (posiekane)chuda jagnięcina pokrojona w kostkęchuda jagnięcina pokrojona w kostkę1Skórki z cytrynySkórki z cytryny250Orzechy dowolne (posiekane)jogurt naturalnyjogurt naturalny1Dużecebula w plasterkachcebula w plasterkach4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożony8 (U-12) krewetek8 (U-12) krewetek1Dużeczerwone chile, deseeded i choppedczerwone chile, deseeded i chopped4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożony(duża tuba)(duża tuba)5006 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 funt makaronu paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 cali1 funt makaronu paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 cali150Orzechy dowolne (posiekane)Do podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu2largesdojrzałe pomidory pokrojone w kostkędojrzałe pomidory pokrojone w kostkę506 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane256 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiocet białyocet biały

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Pratsch Organic Gruner Veltliner (1 litr). Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Pratsch Organic Gruner Veltliner (1 Litr)
Pratsch Organic Gruner Veltliner (1 Litr)
100% Certyfikowany Ekologiczny Gruner Veltliner. To wino jest ziołowe, świeże i pikantne z nutami białego pieprzu, jabłka i cytrusów na podniebieniu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia70
Magazyn