Curry z jagnięciny kokosowej z ziemniakami i kalafiorem
Curry z jagnięciny kokosowej z ziemniakami i kalafiorem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 673 kalorie. Na 8,75 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka kalafiora, kolendry, madras curry w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Curry Jagnięce Z Kalafiorem I Podwójną Kolendrą, Curry Z Kalafiora Kokosowego, oraz Kokosowo-Curry ciecierzyca i kalafior.
Instrukcje
Doprowadzić średni garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodać ziemniaki i kalafior i gotować, aż tylko miękkie, o 7 protokół.
Używając noża do odkostniania, odciąć nadmiar tłuszczu i zeskrobać jagnięcinę z kości.
Pokroić mięso w paski o wymiarach 3 na 1 na 1/4 cala. Jagnięcinę doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać 1 łyżeczkę oleju na dużej, prostej, niereaktywnej patelni.
Dodać połowę jagnięciny w jednej warstwie i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, obracając raz, aż rumiane i chrupiące, o 2 protokół.
Przełożyć na talerz. Powtórz z pozostałą jagnięciną i jeszcze 1 łyżeczką oleju.
Rozgrzać 2 łyżeczki oleju na patelni.
Dodaj cebulę, jalapeos i czosnek i smażyć na umiarkowanie dużym ogniu, aż tylko zmięknie, o 3 protokół.
Dodaj ziemniaki i kalafior i smażyć, aż lekko rumiane, o 2 protokół.
Dodać warzywa do jagnięciny.
Podgrzać Pozostałe 1 łyżeczka oleju na patelni.
Dodać curry i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając, aż pachnące, o 30 sekund.
Wlać bulion z kurczaka, skrobanie dno patelni poluzować wszelkie rumiane kawałki, i gotować, aż zmniejszy się o dwie trzecie, o 3 protokół. Wymieszaj mleko kokosowe, śmietanę, porzeczki i miód i gotuj na wolnym ogniu, aż lekko zmniejszy się i zgęstnieje, o 3 protokół.
Z powrotem jagnięcinę, ziemniaki, kalafior i wszelkie zgromadzone soki do sosu i gotować na wolnym ogniu, aż do ogrzania. Doprawić solą i pieprzem.
Make Ahead: curry mogą być wykonane do 1 dzień wcześniej. Przewijanie na małym ogniu. Wymieszać z kolendrą i podawać.
Podawać z: ryżem Basmati lub nan, Indyjskim płaskim chlebem podobnym do pity; jest dostępny w niektórych supermarketach.
Rekomendacja wina: to pikantno-słodkie obfite danie przytłoczyłoby czerwone zwykle podawane z jagnięciną. Wybierz miękką i owocową czerwień, która pozostaje w tle: Australijski Shiraz, taki jak Mitchelton z 1993 lub Wyndham Estate Bin z 1993
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Field Recordings Chenin Blanc z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Field Recordings Chenin Blanc]()
Field Recordings Chenin Blanc
Smaki muszli ostryg, jabłek granny smith, rumianku i żonkila.