Przepis warzywa Curry (z kurczakiem, jeśli chcesz) jest gotowy w mniej więcej 1 godzinę i 15 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 58g białka, 60 g tłuszczu, oraz w sumie 1789 kalorii. Na 4,47 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz nasiona kolendry, curry w proszku, Woda, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Curry Z Kurczakiem I Warzywami, Curry z kurczakiem i warzywami, oraz Jesienne Curry z kurczakiem i warzywami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W małym robocie kuchennym (mini-chopper) połączyć czosnek, imbir i 1 łyżkę wody i puree do pasty.
Rozgrzać olej w garnku do gulaszu lub piecu holenderskim na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
3
Dodać kolendrę, kminek, kardamon, ziele angielskie, goździki, laskę cynamonu i liść laurowy i gotować, stale mieszając, aż tosty i pachnące i laskę cynamonu rozwija, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
Słonina Wieprzowa
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
4
Dodać cebulę i gotować, mieszając, aż lekko rumiane, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Smażona Cebula Z Serem Cheddar
5
Dodaj pastę czosnkowo-imbirową, curry w proszku, i jalapeno i gotować, mieszając, aż lekko rumiane i pachnące, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Pasta Imbirowa
1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Dodaj pomidora i gotuj, mieszając, aż olej zacznie się oddzielać i pojawia się charakterystyczny trzaskający dźwięk, gdy składniki "smażą ponownie" w oleju, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
7
Dodajemy warzywa, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Dodaj mleko kokosowe i tyle wody, aby po prostu przykryć warzywa. Doprowadzić do wrzenia, obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu, pokryte, do miękkości, o 15 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść warzywa do miski. Doprowadzić bulion do wrzenia i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zredukowany do konsystencji sosu. Jeśli używasz kurczaka, dodaj i podgrzej. Warzywa wrzucić do sosu i wymieszać do połączenia. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. The Winery of Good Hope Bush Vine Chenin Blanc z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.