Curry Warzywne
Curry warzywne to indyjski przepis, który służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 290 kalorii, 6G białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Na 1,35 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Udaj się do sklepu i podnieś masło, marchew, mieloną kurkumę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Południowoindyjskie curry warzywne z liśćmi Curry, Czerwone Curry Warzywne, oraz Curry Warzywne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać masło i oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i marchew; gotować i mieszać do miękkości. Doprawić Curry, kurkumą, solą, pieprzem i płatkami czerwonej papryki.
Dodaj kalafior i ziemniaki na patelnię i wymieszaj, aby pokryć przyprawami. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, lub aż ziemniaki będą miękkie. Mieszaj od czasu do czasu.