Curry Sunflower Kruche
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj kruchego słonecznika. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 16 i kosztuje 10 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 117 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka cukru, curry, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Słonecznik Kruchy, Babeczki Słonecznikowe, oraz Ciasto Z Lodami Słonecznikowymi.
Instrukcje
Wyłożyć blachę do pieczenia folią; pokryć folię sprayem do gotowania. Pokryć płaską powierzchnię metalowej szpatułki sprayem do gotowania; odstawić.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodać pestki; gotować, aż uwolnią tostowy aromat (około 3 minut), często mieszając.
Umieść w misce; wytrzyj patelnię papierowym ręcznikiem.
Podgrzać patelnię na średnim i wysokim ogniu.
Dodaj curry; gotuj do momentu, aż będzie pachnący (około 30 sekund), ciągle mieszając.
Posypać solą; wymieszać do połączenia.
Połącz cukier, wodę i syrop kukurydziany w rondlu. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cukier się rozpuści. Dalej gotować, bez mieszania, aż do pierwszego znaku karmelu (około 3 minut).
Wyjąć z ognia; wymieszać w mieszaninie kernel. Szybko rozprowadzić mieszaninę do grubości około 1/8 cala na przygotowaną blachę do pieczenia za pomocą przygotowanej szpatułki. Całkowicie schłodzić; rozbić na małe kawałki.