Curry Grochówka z kalafiorem
Curry Split Grochówka z kalafiorem może być tylko zupa szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański przepis służy 8 i kosztuje 63 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 74 kalorie, 4G białka, oraz 1g tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz czosnek, wodę, kminek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Curry Żółty Split Grochowa Zupa, Jedz za osiem dolców: Curry Żółty Split Grochowa zupa, oraz Curry Żółty Grochówka Split zupa z przyprawami kokos dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodaj kminek, koper włoski i nasiona gorczycy na średnim ogniu i tosty przez około 10 sekund (mogą, ale nie muszą zacząć pękać). Wymieszać imbir, czosnek i cebulę i nadal gotować, często mieszając, przez kolejną minutę.
Dodaj marchew, wrzącą wodę (cofnij się, aby uniknąć rozpylania), podziel groszek (tym razem użyłam żółtego) i curry. Dobrze wymieszać, aby mieć pewność, że żadne kawałki cebuli lub przypraw nie utknęły na dnie garnka. Zamknij pokrywę na miejscu. Przy dużym ogniu doprowadzić do wysokiego ciśnienia. Obniżyć ciepło na tyle, aby utrzymać wysokie ciśnienie i gotować przez 8 minut. Pozwól, aby ciśnienie spadło naturalnie na około 10 minut, a następnie szybko zwolnij ciśnienie (umieść garnek pod zimną bieżącą wodą, jeśli komputer nie ma przycisku szybkiego zwalniania).
Zdejmij pokrywę, odchylając ją od siebie, aby umożliwić wydostanie się nadmiaru pary. Sprawdź groszek, a jeśli nie są miękkie, wróć do wysokiego ciśnienia na kilka minut lub do momentu, gdy będą jednolicie miękkie (starszy groszek trwa dłużej, aby gotować).
Dodaj posiekany kalafior, wymień pokrywkę i podgrzewaj na małym ogniu, aż kalafior zostanie właśnie ugotowany, około 10 minut. Działa to również z mrożonym posiekanym kalafiorem (nie trzeba najpierw rozmrażać). Wymieszać z solą. (Jeśli nie jest pożądana sól, spróbuj mieszając w świeżym soku z cytryny łyżkę na raz, aż smak jest do własnych upodobań.) Jeśli zupa jest zbyt gęsta, rozcieńczyć ją wodą lub bulionem.