Curry ciecierzyca i jarmuż

Curry ciecierzyca i jarmuż
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Curry ciecierzycy i jarmuż spróbować. Ten przepis służy 2. Jedna porcja zawiera 308 kalorii, 18g białka, oraz 7G tłuszczu. Na 1,82 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 32 minuty. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pieprz, nasiona kminku, jarmuż i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć imbir można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Kremowy Curry jarmuż i ciecierzyca, Curry ciecierzyca, oraz Curry ziemniaki z ciecierzycą.

Instrukcje

1
Podgrzej średniej wielkości nieprzywierającą garnek na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Dodaj cebulę i gotuj, często mieszając, aż zmiękną i zaczną brązowieć. (Robię to bez żadnego płynu, ale jeśli zaczną się przyklejać, dodaj łyżkę wody lub bulionu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3
Dodaj imbir, czosnek i nasiona kminku i gotuj przez kolejną minutę lub dwie, aż kminek stanie się pachnący.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
4
Dodaj pomidora i gotować jeszcze przez dwie minuty. Wymieszać z kapustą i 1/4 szklanki bulionu i przykryć szczelnie. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż jarmuż będzie miękki, ale nadal jasnozielony, około 3-5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
JarmużJarmuż
5
Dodać ciecierzycę, pozostałe 1/4 szklanki bulionu, i wszystkie przyprawy z wyjątkiem garam masala. Przykryć i gotować na niskim poziomie przez około 10 minut. Wymieszać w garam masala i tahini i dodać sól do smaku i gotować przez kolejną minutę lub dwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
TahiniTahini
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
6
Podawać na pełnym ziarnie, z chlebem, lub nadziewane pitas.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej
TrudnośćŚredni
Gotowe W32 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia100
Magazyn