Curry ciecierzyca i jarmuż

Curry ciecierzyca i jarmuż
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Curry ciecierzycy i jarmuż spróbować. Ten przepis służy 2. Jedna porcja zawiera 308 kalorii, 18g białka, oraz 7G tłuszczu. Na 1,82 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 32 minuty. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pieprz, nasiona kminku, jarmuż i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć imbir można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Kremowy Curry jarmuż i ciecierzyca, Curry ciecierzyca, oraz Curry ziemniaki z ciecierzycą.

Instrukcje

1
Podgrzej średniej wielkości nieprzywierającą garnek na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Dodaj cebulę i gotuj, często mieszając, aż zmiękną i zaczną brązowieć. (Robię to bez żadnego płynu, ale jeśli zaczną się przyklejać, dodaj łyżkę wody lub bulionu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
3
Dodaj imbir, czosnek i nasiona kminku i gotuj przez kolejną minutę lub dwie, aż kminek stanie się pachnący.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
4
Dodaj pomidora i gotować jeszcze przez dwie minuty. Wymieszać z kapustą i 1/4 szklanki bulionu i przykryć szczelnie. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż jarmuż będzie miękki, ale nadal jasnozielony, około 3-5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
JarmużJarmuż
5
Dodać ciecierzycę, pozostałe 1/4 szklanki bulionu, i wszystkie przyprawy z wyjątkiem garam masala. Przykryć i gotować na niskim poziomie przez około 10 minut. Wymieszać w garam masala i tahini i dodać sól do smaku i gotować przez kolejną minutę lub dwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
TahiniTahini
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
6
Podawać na pełnym ziarnie, z chlebem, lub nadziewane pitas.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej

Wyposażenie

TrudnośćŚredni
Gotowe W32 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia100
Magazyn