Cukinia-Kwiat Quesadillas

Cukinia-Kwiat Quesadillas
Quesadillas z kwiatem cukinii może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 14 porcji z 136 kalorii, 6G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka mąki kukurydzianej tortilla, olej roślinny, ser sznurkowy oaxacan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to bardzo przystępne ceny przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 30%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Squash Blossom Quesadillas, Squash Blossom Quesadillas, oraz Mirna ' s Squash Blossom Quesadillas dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Cebulę ugotować, czosnek i 1/2 łyżeczki soli w oleju na dużej patelni ciężkiej na średnim ogniu, mieszając, aż cebula zmięknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj pomidora i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż pomidor się zepsuje, 3 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
3
Dodać kwiaty i 1/4 łyżeczki soli, następnie przykryć i gotować, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
4
Mąkę tortilla połączyć, wodę i 1/4 łyżeczki soli w dużej misce i zagniatać, aż powstanie jednolite ciasto, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Uszczypnij wystarczająco dużo ciasta, aby uformować kulkę 1 1/2 cala i przenieść na talerz; ciasto powinno być wilgotne, ale nie lepkie. W razie potrzeby zagnieść trochę więcej mąki tortilla lub wody. Uformuj pozostałe ciasto na około 13 (1 1/2 cala) kulek, przenosząc na talerz i przykrywając folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
6
Naciśnij 1 kulkę ciasta między plastikowymi kwadratami w tortilla press, aby utworzyć tortillę o grubości od 5 1/2 do 6 cali (o grubości mniejszej niż 1 D16 cala). Odklej 1 plastikowy kwadrat, a następnie, trzymając tortillę w dłoni, umieść 1 zaokrągloną łyżkę sera (1/2 uncji) z jednej strony tortilli i rozłóż 1 zaokrągloną łyżkę nadzienia płaską warstwą nad serem, pozostawiając granicę 3/4 cala. Złóż tortillę na pół, używając plastikowego kwadratu jako pomocy i szczyp krawędzie do uszczelnienia, lekko spłaszczając.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
SerSer
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
CiastoCiasto
7
Zrób więcej quesadillas w ten sam sposób, układając je w 1 warstwę i pokrywając folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
8
Bardzo lekko olej comal (lub patelnia do pizzy), następnie podgrzać na średnim ogniu do gorąca, około 2 minut. Gotować quesadillas, 3 na raz, aż krawędzie poluzują się od comal i brązowe plamy pojawiają się na spodzie, 2 do 4 minut, następnie odwrócić i gotować, delikatnie naciskając quesadillas płasko metalową szpatułką, jeśli to konieczne, aż brązowe plamy pojawią się na spodzie, 2 do 4 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PizzyPatelnia Do Pizzy
SzpatułkaSzpatułka
9
Podawać natychmiast z salsą na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
1
Napełnianie można wykonać 1 dzień wcześniej i schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć.

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 39 dolarów za butelkę.
Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir
Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir
Aromaty czarnej herbaty i kardamonu są warstwowe przez nuty borówki i jeżyny. Świeże smaki ze skórki żurawiny, śliwki i pomarańczy zapewniają żywe nuty pikantne z nutą minerału i kardamonu. Jest to bogaty i treściwy Pinot Noir o zrównoważonej kwasowości i drobno teksturowanym wykończeniu. 
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje14
Ocena Zdrowia4
Magazyn