Cukinia i oliwki Flatbread
Cukinia i oliwkowy Flatbread wymaga około 35 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.49 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 336 kalorii. Ten przepis od Foodnetwork ma 36 fanów. Mieszanka mozzarelli, oliwy z oliwek plus ekstra, liści oregano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 47%. Podobne przepisy to Cukinia i oliwki Flatbread, Flatbread Oliwkowo-Rozmarynowy, oraz Halloumi-nadziewane oliwą z oliwek Flatbread.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść stojak piekarnika w dolnej trzeciej części piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej rozwałkuj ciasto na 12-calowe koło. Za pomocą pędzla do ciast przecedzić 1 łyżkę oleju na ciasto. Używając palców widelca, nakłuj ciasto na całej powierzchni. Ułóż plastry cukinii w jednej warstwie na wierzchu ciasta.
Piec ciasto przez 18 do 20 minut, aż krawędzie zaczną brązowieć.
Wyjąć chleb z piekarnika, posypać 1 łyżką oregano, sery i oliwki.
Piec przez 5 do 7 minut, aż sery stopią się i bąbelkami.
Posypać płaski chleb pozostałym oregano, pokroić w kliny i podawać.