Cukinia faszerowana Farro, czerwoną papryką i fetą

Cukinia faszerowana Farro, czerwoną papryką i fetą
Cukinia nadziewana Farro, czerwoną papryką i Fetanem to Wegetariańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 117 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 93 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Mieszanka płatków pieprzu, wina, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Piknik nadziewany: pomidory nadziewane Tunanem i karczochem, czerwona papryka, Fetan i ciecierzyca nadziewane cukinią, orzechy i brązowy cukier nadziewane jabłka Macintosh, Sałatka z cebuli, fety i papryki, oraz Cukinia faszerowana krewetkami i fetą.

Instrukcje

1
Gotować farro w dużej ilości szybko wrzącej osolonej wody do miękkości, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarroFarro
WodaWoda
2
Odcedzić i schłodzić.
3
Piekarnik rozgrzać do 400 stopni. Posmaruj 5-ćwiartkowe danie zapiekane z oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Pokrój cukinię na pół wzdłuż i użyj baller melona lub ząbkowane łyżka do usunięcia wnętrzności cukinii, aby to, co wygląda jak kajak. Jeśli używasz melona, użyj dużej miarki, aby usunąć większość miąższu w kulkach, a następnie małej miarki, aby wygładzić boki. Pozostaw około 1/4 cala ciała po bokach i trochę więcej na dole. Zbierz miąższ na desce do krojenia i grubo posiekaj.Doprawić wnętrze łodzi cukinii lekko solą i parą nad szybko wrzącą wodą, aż stanie się prawie miękki, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukiniaCukinia
MelonMelon
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Melon BallerMelon Baller
5
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni i dodać cebulę. Gotować, aż zmięknie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodać czerwoną paprykę i gotować do miękkości, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
7
Dodać posiekaną miąższ cukinii i bazylii i gotować do wyschnięcia, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukiniaCukinia
BazyliaBazylia
8
Zwiększyć ciepło do wysokiej.
9
Dodać grzyby i gotować do miękkości, 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
10
Dodać płatki czosnku i czerwonej papryki i gotować, aż pachnące, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
CzosnekCzosnek
11
Dodać białe wino i gotować do wyschnięcia. Odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino BiałeWino Białe
12
Wymieszać ugotowane farro, pistacje i feta do schłodzonej mieszanki warzywnej. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem, a następnie wymieszać z wydrążoną cukinią. Zajmie to 4 do 6 łyżek na połowę cukinii.Ułożyć nadziewaną cukinię w naczyniu z tarką; mogą one pasować dość ciasno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
Gotowane FarroGotowane Farro
Orzechy PistacjoweOrzechy Pistacjowe
WarzywaWarzywa
CukiniaCukinia
Ser FetaSer Feta
SólSól
13
Posyp szczyty bardziej pokruszoną fetą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser FetaSer Feta
14
Wlać wodę do naczynia do pieczenia, więc po prostu pokrywa dno.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
15
Piec, aż Topy rumiane, o 15 do 20 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
16
Skropić wierzch każdej cukinii odrobiną oliwy z oliwek, przenieść na półmisek i rozsypać na bardziej poszatkowanej bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CukiniaCukinia
BazyliaBazylia
17
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Magazyn