Crème Brûlée
Crème Brûlée może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.21 za porcję. Jedna porcja zawiera 535 kalorii, 4G białka, oraz 41 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka fasoli waniliowej, cukru, cukru szlifierskiego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Biała czekolada Creme Brulee z truskawkami {Creme Brulee Kit Giveaway}, Creme Caramel, Creme Brulee, Pots de Creme, oraz Crème de Marrons Chestnut Crème Brûlée.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163° i ułóż ramekiny na dużej blasze do pieczenia.
W średnim rondlu na umiarkowanie wysokim ogniu, połączyć śmietanę, 1/2 cukru, nasiona wanilii i strąk, i sól i doprowadzić do wrzenia, mieszając do rozpuszczenia cukru.
Gdy śmietana się rozgrzewa, połącz żółtka z pozostałym cukrem i ubijaj, aby połączyć. Stopniowo dodawać około 1/3 gorącej śmietany do żółtek, stale ubijając, następnie dodać pozostałą gorącą śmietanę i wymieszać, aby w pełni połączyć. Przecedzić krem przez sito o drobnych oczkach do czystego pojemnika. Ostrożnie kadzi lub wlać krem do ramekins, napełniając je do obręczy.
Umieść blachę do pieczenia w piekarniku i ostrożnie wlej na patelnię wystarczającą ilość gorącej wody, aby uzyskać połowę boków ramekinów.
Piec, aż krawędzie są ustawione, ale środek nadal jiggles, gdy ramekin jest delikatnie wstrząśnięty, 20 do 25 minut.
Wyjmij ramekiny z łaźni wodnej i pozostaw do ostygnięcia na stojaku na 30 minut, a następnie owinąć pojedynczo i przechowywać w lodówce przez co najmniej 3 godziny.
Wierzch każdego kremu posypać cienką, równą warstwą cukru szlifierskiego, używając około 1 łyżki stołowej na ramekin. Użyj palnika kuchennego lub brojlerów, aby równomiernie stopić i karmelizować cukier.