Crème Brûlée

Crème Brûlée
Crème Brûlée może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.21 za porcję. Jedna porcja zawiera 535 kalorii, 4G białka, oraz 41 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka fasoli waniliowej, cukru, cukru szlifierskiego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Biała czekolada Creme Brulee z truskawkami {Creme Brulee Kit Giveaway}, Creme Caramel, Creme Brulee, Pots de Creme, oraz Crème de Marrons Chestnut Crème Brûlée.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 163° i ułóż ramekiny na dużej blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
PiekarnikPiekarnik
2
W średnim rondlu na umiarkowanie wysokim ogniu, połączyć śmietanę, 1/2 cukru, nasiona wanilii i strąk, i sól i doprowadzić do wrzenia, mieszając do rozpuszczenia cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
Krem CiężkiKrem Ciężki
NasionaNasiona
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Gdy śmietana się rozgrzewa, połącz żółtka z pozostałym cukrem i ubijaj, aby połączyć. Stopniowo dodawać około 1/3 gorącej śmietany do żółtek, stale ubijając, następnie dodać pozostałą gorącą śmietanę i wymieszać, aby w pełni połączyć. Przecedzić krem przez sito o drobnych oczkach do czystego pojemnika. Ostrożnie kadzi lub wlać krem do ramekins, napełniając je do obręczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
BudyńBudyń
KremKrem
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
ChochlaChochla
SitoSito
4
Umieść blachę do pieczenia w piekarniku i ostrożnie wlej na patelnię wystarczającą ilość gorącej wody, aby uzyskać połowę boków ramekinów.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
5
Piec, aż krawędzie są ustawione, ale środek nadal jiggles, gdy ramekin jest delikatnie wstrząśnięty, 20 do 25 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
6
Wyjmij ramekiny z łaźni wodnej i pozostaw do ostygnięcia na stojaku na 30 minut, a następnie owinąć pojedynczo i przechowywać w lodówce przez co najmniej 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
1
Wierzch każdego kremu posypać cienką, równą warstwą cukru szlifierskiego, używając około 1 łyżki stołowej na ramekin. Użyj palnika kuchennego lub brojlerów, aby równomiernie stopić i karmelizować cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier SzlifierskiCukier Szlifierski
BudyńBudyń
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blow TorchBlow Torch
BrojlerBrojler
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
2
Podawać natychmiast.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Magazyn