Crystal Shrimp
Kryształowe krewetki mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 367 kalorii, 26g białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Na 3,62 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i דל פחמימות,zne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka grochu, białka jaja, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć groszek można śledzić to danie główne z Łatwy Peasy Truskawkowy Deser jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Shattered Crystal Ball, Cotogna ' s Crystal Beach, oraz Crystal Light Sunshine Punch dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść krewetki w durszlaku; spłucz pod zimną bieżącą wodą.
Posypać 1 łyżeczka soli nad krewetkami; wymieszać 1 minutę. Ponownie spłukać pod zimną bieżącą wodą; spuścić. Powtórzyć z krewetkami i 1 łyżeczką soli. Dobrze spłukać i osuszyć.
Przenieś krewetki na kilka warstw ręczników papierowych i osusz.
Ubić białko jaja, 1 łyżka skrobi kukurydzianej, i pozostałe 1/4 łyżeczka soli w średniej misce; wymieszać, aż krewetki są pokryte ciasto. Przykryć i schłodzić co najmniej 1 godzinę i do 3 godzin.
Bulion ubijać, wino ryżowe, olej sezamowy, biały pieprz, i pozostałe 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej w małej misce; odstawić.Podłącz termometr do głębokiego smażenia z boku płaskiego woka o średnicy 14 cali lub ciężkiego dużego głębokiego rondla.
Wlać 4 filiżanki oleju do wok lub rondel i ciepła na średnim ogniu, aż termometr rejestruje 191°. za pomocą szczeliny łyżka, dodać krewetki (z ciasta trzymając się powierzchni) w partiach 5 lub 6; gotować tylko aż krewetki kolei różowy, mieszając i oddzielając Wszelkie, które trzymać się razem, o 30 sekund. Za pomocą szczeliny łyżka, przenieść krewetki na talerz.
Przenieść 1 łyżkę oleju z woka do małej miski i rezerwy. Ostrożnie wlać pozostały olej z woka do metalowej miski (rezerwy na inne użycie). Umyć i wysuszyć wok.
Podgrzać ten sam wok lub ciężką dużą patelnię na dużym ogniu, aż kropla wody wyparuje przy kontakcie.
Dodać 1 łyżkę oleju i zawirować.
Dodaj zieloną cebulę i imbir; wymieszać 10 sekund.
Dodaj krewetki i groszek. Mieszać w mieszaninie bulionu; stir-fry aż krewetki są po prostu nieprzezroczyste w centrum i sos Płaszcze krewetki, o 30 sekund.
Przenieść do miski i służyć.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino można spróbować jest Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
![Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris]()
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.