Crying Tiger (stek z grilla w stylu tajskim z suchym sosem Chili)
Przepis Crying Tiger (Thai-style Grillowany stek z suchym sosem chili zanurzenie) może zaspokoić swoje Amerykańskie pragnienie w około 30 minut. To danie główne ma 762 kalorie, 70g białka, oraz 52g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na $7.8 za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. 318 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, sos ostrygowy, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jasnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta morelowa z brązowym cukrem i cynamonem jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Grillowane steki z pieczonym sosem pomidorowym (Crying Tiger, lub Suea Rong Hai Kap Jaeo Ma-Khuea Thet) z ' Simple Thai Food, Crying Tiger Steak, oraz Tajski sos Chili, limonka i kolendra.
Instrukcje
Wymieszać sos sojowy, sos ostrygowy, brązowy cukier i olej roślinny w średniej misce do mieszania. Płaszcz steki z mieszanką sosu sojowego i niech marynować podczas pracy na sos do zanurzania. (Zobacz pokrewny przepis tutaj).
Pomidory obieramy i deserujemy. Miąższ drobno posiekać i dodać do przygotowanego suszonego sosu chili (Jaew); odstawić.
Zapal jeden komin pełen węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, wylej i rozprowadź węgle równomiernie na całej powierzchni rusztu węglowego. Ustawić ruszt do gotowania na miejscu, przykryć skrzelem i pozostawić do rozgrzania na 5 minut. Alternatywnie, ustaw wszystkie palniki na grillu gazowym na wysokie temperatury. Oczyścić i naoliwić ruszt do grillowania.
Grilluj steki, często obracając, aż do osiągnięcia pożądanej doneness (zaleca się średnio rzadkie-steki powinny zarejestrować 52° na termometrze natychmiastowego odczytu po wyjęciu z grilla).
Wyjmij z grilla i pozostaw na 5 minut. (Zobacz znaczenie mięsa spoczynkowego).
Pokroić steki w plastry 1/4 cala i podawać z sosem zanurzeniowym. Gorąco polecam lepki ryż na boku.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. The Wild & Wilder Ekshibicjonista Merlot z oceną 4.3 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.