Crushed BlackBerry Sundae z opiekanymi orzechami pekan, sosem karmelowym i bitą śmietaną
Crushed BlackBerry Sundae z tosty Pekan, sos karmelowy, i bita śmietana może być tylko deser szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 6,78 zł / porcja. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 15g białka, 71 g tłuszczu, oraz w sumie 1403 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką cukier, śmietanę, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 52%, co jest dobre. Spróbuj Crushed-Jeżyny Lodowe Z Sosem Karmelowym, Naleśniki z sosem karmelowym i zapiekanymi orzechami pekan, oraz Lody Karmelowe Z Sosem Orzechowo-Karmelowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Rozłóż orzechy pekan równomiernie na blasze do pieczenia i tosty w piekarniku przez 8 do 10 minut.
Wyjąć i ostudzić przed grubo siekać.
W szklance typu parfait umieść gałkę lodów i polej sosem karmelowym, pokruszonymi jeżynami i orzechami pekan. Powtórz jeszcze 2 razy, a następnie wierzch dużą łyżką bitej śmietany.
W małym rondlu umieść śmietanę, fasolę waniliową i nasiona i gotuj na wolnym ogniu na średnim ogniu.
Usuń krem z ognia i odstawić podczas tworzenia karmelu.
Wymieszać cukier i wodę w średnio niereaktywnym rondlu na dużym ogniu. Gotować, aż ciemny złoty kolor, o 10 do 12 protokół.
Usuń karmel z ognia i natychmiast dodaj krem powoli, ciągle mieszając drewnianą łyżką. Wróć do ognia i gotuj, aż mieszanina stanie się gładka.
Zdjąć z ognia i wymieszać z masłem i solą.
Przelać do miski i podawać natychmiast.
Połączyć jeżyny, cukier i cassis w średniej misce i dobrze wymieszać.
Odstawić na 30 minut w temperaturze pokojowej. Po 30 minutach użyj widelca, aby zmiażdżyć jeżyny.