Croque Madame Sandwich
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj kanapki Croque Madame. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.43 za porcję. Jedna porcja zawiera 1371 kalorii, 69g białka, oraz 86 g tłuszczu. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jeśli masz liść laurowy, mleko, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Croque-Madame, SOS Mornay (kanapka z grillowaną szynką i serem z jajkiem sadzonym i sosem Mornay), Croque Madame, oraz Croque madame dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrób sos beszamelowy: w małym rondlu rozpuść 1 uncję masła na średnim ogniu.
Ubić mąkę i gotować, stale mieszając, aż poczujesz zapach gotowania mąki i masła, 2 do 3 minut. Nie pozwól, aby brązowieje.
Dodać mleko i liść laurowy i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina zgęstnieje jak zupa, 10 do 12 protokół.
Usunąć liść laurowy i wymieszać z parmezanem.
Przełożyć do miski do ostygnięcia.
Ułóż 4 kromki chleba na płaskiej powierzchni. Na wierzchu od 2 do 3 plastrów szynki.
Wymieszać połowę sera Gruyere i sos beszamelowy. Smak przypraw.
Na szynce rozłóż trochę sosu i polej każdą z nich kolejną kromką chleba.
Podgrzać dużą patelnię żeliwną, a gdy jest gorąca, dodać połowę pozostałego masła.
Dodaj 2 kanapki i brązowy z jednej strony, 2 protokół. Skręć na drugiej stronie i brązowy 2 Więcej minut.
Przełożyć na blachę do pieczenia i powtórzyć z pozostałym masłem i kanapkami.
Pozostałą beszamel rozłóż na kanapkach i polej drugą połową sera Gruyere.
Wytrzyj okruchy z żeliwnej patelni i spryskaj sprayem zapobiegającym przywieraniu. Crack 4 jajka na patelni, pozostawiając trochę miejsca między każdym. (Ewentualnie smażyć 2 na raz). Podczas gdy jaja są smażenia, umieścić kanapki pod brojlerem i broil, aż top staje się złoty kolor, 1 do 2 protokół. Przyprawić jajka solą, a każdą kanapkę ułożyć jajkiem sadzonym.