Crespelle kukurydziane z Mascarpone i kaparami
Crespelle kukurydziane z Mascarpone i kaparami wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 289 kalorii, 9g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka ziaren kukurydzy, jajka, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 22%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Crespelle kukurydziane z Mascarpone i kaparami, Kurczak Z Mascarpone, Kaparami I Cytryną, oraz Pizza z wędzonym łososiem z Mascarpone i kaparami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W robocie kuchennym pulsuj ziarna kukurydzy do grubego puree. W średniej misce ubić jajka, aby wymieszać. Wymieszać z puree kukurydzianym, mąką i solą, a następnie ubić mleko. Wymieszać 2 łyżki roztopionego masła, przykryć folią i schłodzić ciasto kukurydziane przez co najmniej 1 godzinę lub przez noc.
Niech ciasto wróci do temperatury pokojowej, a następnie delikatnie ubijamy.
Podgrzej 8-calową patelnię crpe lub patelnię nieprzywierającą. Zanurz ręcznik papierowy w około 2 łyżkach roztopionego masła i obficie natrzyj dno i bok patelni crpe masłem. Ustawić patelnię na umiarkowanie wysokim ogniu.
Wlać 3 łyżki ciasta i przechylić patelnię, aby równomiernie ją rozprowadzić; nadmiar ciasta wlać z powrotem do miski. Gotować crespella aż zbrązowieje na dnie, o 1 minutę. Obróć crespellę i gotuj drugą stronę przez około 10 sekund, a następnie wysuń ją na blachę do pieczenia. Powtórz z pozostałym cieście, aby 12 crespelle, nakładając je lekko na blachę do pieczenia. Tuż przed podaniem nakryj crespelle luźno folią i przewiń do piekarnika na około 3 minuty.
Rozłóż jaśniejszą stronę każdej crespelli za pomocą 2 łyżek mascarpone. Top z 1 łyżką szalotki i zwinąć lub złożyć na ćwiartki. Ustawić 2 crespelle na każdym talerzu, posypać 1 łyżeczką kaparów i niektórych pozostałych szalotki i podawać od razu.
Rekomendacja wina: delikatne smaki i maślano-kremowa konsystencja mascarpone i słodycz crespelle na bazie kukurydzy wymagają okrągłego i bogatego smaku wina musującego o konsystencji wypełniającej usta. Wino potrzebuje również wystarczającej kwasowości, aby sprostać ostrym kaparom. Wspaniały Nonvintage Bellavista Franciacorta Brut wypełnia rachunek z podziwem.
Uwagi: kapary pakowane w sól są dostępne w specjalistycznych sklepach spożywczych i na rynkach włoskich. Kapary solone, które zostały wypłukane, można zastąpić.