Creole Jambalaya

Creole Jambalaya
Creole Jambalaya może być tylko Kreolski przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje $2.76 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 31g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 533 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ten przepis z Deep South Dish ma 4210 fanów. Sprawdza się jako danie główne. Mieszanka old bay przyprawy, kiełbasa andouille, pietruszka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Creole Jambalaya, Creole Jambalaya, oraz Kreolska Jambalaya Warzywna dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przepis: Creole Jambalaya
2
Z kuchni Deep South Dish
3
Czas przygotowania: 20 min / Czas gotowania: 40 min |

Składniki

1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)lorann profesjonalna kuchnia®lorann profesjonalna kuchnia®454Orzechy dowolne (posiekane)kiełbasa andouillekiełbasa andouille3(zima)Bita polewa i wiśnie maraschino z łodygami opcjonalnieBita polewa i wiśnie maraschino z łodygami opcjonalnie1(może być lub przeglądać)Przyprawa CajunPrzyprawa Cajun1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibulion lub bulion z kurczakabulion lub bulion z kurczaka11 funt cukinii,Gorąca woda (100°F)Gorąca woda (100°F)11 funt cukinii,suszony tymianeksuszony tymianek3goździkipęczek świeżego szpinaku (okpęczek świeżego szpinaku (ok1( bakłażany)zielona paprykazielona papryka12Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszerna i świeżo popękany czarny pieprzSól koszerna i świeżo popękany czarny pieprz9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiryż długoziarnisty niepoddany obróbce cieplnejryż długoziarnisty niepoddany obróbce cieplnej12Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPrzyprawa Old BayPrzyprawa Old Bay1( bakłażany)20 cienkich plastrów cukinii20 cienkich plastrów cukinii12Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPosiekana natka pietruszki do przybraniaPosiekana natka pietruszki do przybrania12Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPalmful suszona pietruszkaPalmful suszona pietruszka12Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySOS paprykowy na stółSOS paprykowy na stół454Orzechy dowolne (posiekane)surowa krewetkasurowa krewetka283Orzechy dowolne (posiekane)Pomidory RotelPomidory Rotel454Orzechy dowolne (posiekane)1 łyżka sosu sojowego (ja używam o niskiej zawartości sodu)1 łyżka sosu sojowego (ja używam o niskiej zawartości sodu)1(może być lub przeglądać)1 szklanka majonezu, takiego jak Hellmann's1 szklanka majonezu, takiego jak Hellmann's794Orzechy dowolne (posiekane)pomidory całepomidory całe

Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc

Cajun można łączyć z Albarino, winem różowym i Sauvignon Blanc. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Terras Gaudan O Rosal Albarino mieszanka z 4.6 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
Terras Gauda O Rosal Albarino Blend
Terras Gauda O Rosal Albarino Blend
Zielonkawo-żółty kolor, to wino ma hojny nos dojrzałej brzoskwini, skórki pomarańczowej, białego kwiatu i pieczonego jabłka; usta są okrągłe z nutami mineralności i miodu. Kończy się ostry i czysty, odsłaniając jego oszałamiającą strukturę i równowagę kwasowości.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje12
Ocena Zdrowia23
Magazyn