Creme Caramel Cake
Creme Caramel Cake może być tylko deser szukasz. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 325 kalorii. Ten przepis służy 18. Jest to bardzo przystępne ceny przepis dla fanów europejskiej kuchni. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka wody, ciasto mix, olej, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Creme Caramel, Creme Brulee, Pots de Creme, Karmelowy Crunch eklerki z palonym karmelowym ciastem Creme, oraz Creme Caramel.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. lekko posmaruj i mąkę 12-filiżanką karbowanej tube pan lub 10-calowy tube pan. Odstawić.
Miejsce ciasto wymieszać, suchy budyń wymieszać, aromatyzowana kawa, jajka, 1 szklanka śmietany, olej i 1/2 szklanki wody w dużej misce. Beat z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 2 min. lub tylko do suchych składników są zwilżone, zatrzymując się od czasu do czasu zeskrobać dół stronie miski. Beat na średniej prędkości 2 min. lub aż do dobrze wymieszane.
Wyjąć 1 filiżankę ciasta; umieścić w małej misce.
Pozostałe ciasto wlać do przygotowanej patelni.
Mikrofalówka 25 karmelków i 3 łyżeczki. (1 łyżka.) pozostałej wody w średniej misce do mikrofalówki na wysokiej 30 sek.; wymieszać. Kontynuuj kuchenkę mikrofalową 1 min. aż do całkowitego rozpuszczenia karmelków, mieszając co 10 sek.
Dodaj zarezerwowane 1 Puchar ciasto i 1/4 szklanki pozostałej śmietany; dobrze wymieszać. Upuść łyżki na ciasto na patelni; Zakręć nożem kilka razy, aby uzyskać efekt marmuru.
Piec 1 godzinę lub do drewnianej wykałaczki włożonej w pobliżu środka wychodzi czysty. Schłodzić w patelni na stojaku z drutu 10 min. Poluzuj ciasto z boku patelni za pomocą szpatułki lub noża. Odwróć ciasto na stojaku; ostrożnie usuń patelnię. Fajne ciasto całkowicie.
Pozostałe 8 karmelków umieścić w średniej misce do mikrofalówki.
Dodaj pozostałe 1 łyżeczki. woda. Mikrofalówka 20 sek.; wymieszać. Kontynuuj mikrofal 30 sek. aż karmelki są całkowicie stopione, mieszając co 10 sek. mieszać w pozostałej 1/4 szklanki śmietany i cukru pudru, aż dobrze wymieszane. Super.
Mżawka nad ciastem. Przechowywać w lodówce.