Crème Caramel

Crème Caramel
Crème Caramel może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 235 kalorii, 4G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 33 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką jajka, śmietanę, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Creme Caramel, Creme Brulee, Pots de Creme, Karmelowy Crunch eklerki z palonym karmelowym ciastem Creme, oraz Crème Caramel.

Instrukcje

1
Zrobić karmel: odstawić 1 1/2 - do 2-ćwiartkę naczynia do pieczenia. W małym, ciężkim rondlu przynieś 3/4 szklanki cukru i 3 łyżki. woda do wrzenia na średnim ogniu, obracając patelnię, aż cukier się rozpuści, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Czarnych Skręconych Sznurków Lukrecjowych8 Czarnych Skręconych Sznurków Lukrecjowych
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Niech gotować mieszaninę niezakłócony, aż karmel jest głęboki bursztynowy kolor, około 5 minut. Natychmiast zdjąć patelnię z ognia i wirować, aby wymieszać karmel.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
3
Wlać do naczynia.
4
Ochłoń.
5
Przygotuj krem: Rozgrzej piekarnik do 177°. w rondlu, oparz mleko i śmietanę na średnim ogniu. W misce ubij razem jajka, żółtka i pozostały 1/2 szklanki cukru przez 1 minutę. Stopniowo ubijaj w gorącej mieszance mleka i wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
ArachidArachid
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Kartonowe Kółko Do Ciasta (6 Cali)Kartonowe Kółko Do Ciasta (6 Cali)
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego SmażeniaOlej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
Na ImprezyNa Imprezy
6
Wlać mieszaninę przez sitko na karmel.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
7
Umieść naczynie w naczyniu do pieczenia 13 na 9 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Czarnych Skręconych Sznurków Lukrecjowych8 Czarnych Skręconych Sznurków Lukrecjowych
8
Wlać gorącą wodę wokół naczynia kremu do połowy się boki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
9
Piec, aż krem jest ustawiony i złocisty na wierzchu, o 45 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na ImprezyNa Imprezy
10
Wyjmij naczynie z łaźni wodnej i pozostaw do ostygnięcia na około 1 godzinę. Przechowywać w lodówce, aż ostygnie, około 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
11
Aby zdemontować, Uruchom cienki ostry nóż po bokach bochenka. Odwróć talerz na wierzchu bochenka i Odwróć, aby obrócić krem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn